Gyártók Elektromos versenyautóval akar nyerni a VW Amerikában

Elektromos versenyautóval akar nyerni a VW Amerikában

autopro.hu/P.M. | 2018.03.22 10:05

Elektromos versenyautóval akar nyerni a VW Amerikában

Az I.D. R Pikes Peak nevű, tisztán elektromos tanulmány versenyautóval áll rajthoz a Volkswagen a 2018. június 24-án megrendezendő Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó Versenyre.

Hirdetés

– Pikes Peak a világ egyik legismertebb hegyi felfutó versenye. A márka számára pedig kitűnő lehetőség, hogy az I.D. R projektnek köszönhetően az elektromos mobilitást tovább népszerűsítse – mondta el Jürgen Stackmann, az igazgatótanács egyik tagja.

A Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó versenynek – amelyet a rendezvényt ismerők csak úgy emlegetnek, hogy Verseny az égb – 1916 óta a Colorado Springs melletti Sziklás-hegység ad otthont. A 19,99 kilométer hosszú út 2 800 méter tengerszint feletti magasságról indul és a versenyzők 4 300 méterre érkeznek meg. A Volkswagen utoljára 1987-ben indult a Pikes Peak-i hegyi felfutón, akkor egy duplamotoros, 652 lóerő teljesítményű Golffal állt rajthoz.

– Az I.D. R Pikes Peak különösen izgalmas kihívást jelent számunkra, hiszen rajta keresztül kiderül, milyen lehetőségeket rejt az elektromos motor a motorsport világában. A pilótánk, Romain Dumas és a mögötte álló teljes csapat maximálisan arra törekszik, hogy új rekordot állítson fel az elektromos autók tekintetében – véli a Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets.

Az elektromos prototípusok kategóriájában a jelenlegi rekord 8 perc 57.118 másodperc, amelyet az új-zélandi Rhys Millen állított fel 2016-ban.

Kiemelt Partnereink