Gyártók Az idősebb Boeing 737-esek öt százalékán találtak repedést

Az idősebb Boeing 737-esek öt százalékán találtak repedést

autopro.hu/B.A. | 2019.10.11 13:10

Az idősebb Boeing 737-esek öt százalékán találtak repedést

A szárny és az üzemanyagtöltő nyílás közötti repedés szélsőséges esetben hozzájárulhat az irányítás elvesztéséhez. Csökkent az árfolyam a tőzsdén.

Hirdetés

Az amerikai légihatóság elrendelte, hogy sürgősen vizsgálják át az összes régebbi 737-es repülőgépet és az eddig vizsgált gépek 5 százalékánál találtak egy repedést a szárny és az üzemanyagtöltő nyílás között.

Hozzájárulhat az irányítás elvesztéséhez

A hatóság szerint a repedés akár a gép strukturális integritását is veszélyeztetheti és szélsőséges esetben hozzájárulhat az irányítás elvesztéséhez. Azokkal a gépekkel kezdték az átvizsgálást, melyek legalább 30 ezer utat repültek és az átvizsgált 686 gép közül 36-nál állapítottak meg problémát.

Árfolyamcsökkenés

Most a fiatalabb gépeket is átvizsgálják, így az arányszám javulhat, de a javítás miatt kieső gépek így is tovább ronthatják a Boeing gépeket használó légitársaságok helyzetét. A hír miatt a cég részvénye zárás után közel 1 százalékot csökkent – számolt be az Equilor Befektetési Zrt. A befektetők továbbra is pesszimisták voltak a céggel kapcsolatban, ugyanis csütörtökön további 1,1 százalékkal 371 dollárra csökkent az árfolyam.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink