Gyártók A Williams lehet az autógyártók egyik legfontosabb beszállítója?

A Williams lehet az autógyártók egyik legfontosabb beszállítója?

autopro.hu/K.Á. | 2017.10.13 08:30

A Williams lehet az autógyártók egyik legfontosabb beszállítója?

A Williams technikai részlege nemrég bemutatta az innovatív megoldásokat bemutató könnyűsúlyú villanyautó-platform koncepcióját. Az újítás főleg OEM-eknek nyújthat fejlesztési alapot.

Hirdetés

A Williams sem hagyja szó nélkül az elektromos autóipari forradalmat, hiszen új, e-autók számára fejlesztett platformot mutatott be. Ez kombinálja a biztonságot, a nagyobb hatótávot és a jobb teljesítményt, amit egy újfajta hűtőrendszer, illetve alumínium- és szénszálas szerkezetek felhasználásával értek el.

Az újításokat egy változtatható méretű platformban gyúrta össze a Williams, így arra szabadon tervezhető elektromos jármű. A Williams ezzel nagy mozgásteret hagy az újításra esetlegesen lecsapó OEM-ek tervezőinek.

A felfüggesztés szálerősített alkatrészeinek létrehozásához nagyfokú automatizáltsággal, szinte zéró hulladéktermeléssel működő folyamatot alkalmaznak. Az így előállított alkatrészek tömege a hagyományos alumínium lengőkarokhoz képest akár 40 százalékkal is alacsonyabb lehet.

A Williams a platformon kívül kifejlesztett egy eljárást is, melynek segítségével nagy szilárdságú külső vázat lehet az elektromos autók akkumulátorához készíteni, így javítva tovább annak strukturális teljesítményét. Előzőleg a Williams tervezte és készítette az akkumulátorcsomagot a Formula E versenysorozat autóihoz is, melyekben az akkumulátorok szintén az alváz részét képezik.

Kiemelt Partnereink