Gyártók A BMW a városi terepjáróinak köszönheti pénzügyi sikerét

A BMW a városi terepjáróinak köszönheti pénzügyi sikerét

autopro.hu/H.J. | 2019.11.07 15:04

A BMW a városi terepjáróinak köszönheti pénzügyi sikerét

Harminchárom százalékkal növekedett a BMW harmadik negyedéves működési eredménye. A bevételnövekedés az SUV-k népszerűségének és az egyszeri tényezők hiányának köszönhető, amelyek tavaly csökkentették a bevételeket.

Az augusztusban megválasztott vezérigazgató, Oliver Zipse elmondta, hogy vállalata a tervek szerint halad az idei pénzügyi célok elérésében.

A személygépkocsi-eladások az adott negyedévben 3,6 százalékkal emelkedtek – csak a kínai piacon 5,6 százalékos növekedést mértek az újonnan bemutatott X3 SUV-nak köszönhetően.

A vállalat kamatfizetés és adózás előtti eredménye 2,29 milliárd dollárra növekedett az előző év azonos időszakában mért 1,72 milliárd euróhoz képest. Emellett az idei bevétel meghaladja a Refinitiv pénzügyi technológiai cége által előrejelzett 2,16 milliárd eurót is.

A gyártó működési eredménye 6,6 százalékra növekedett az előző évi 4,4 százalékról. A BMW márciusban közzétett jelentése szerint arra számított, hogy a csoport adózás előtti eredménye jelentősen csökken, a járműszállítások enyhén növekednek, míg az autóiparban 4,5-6,5 százalék közti EBIT-eredményeket vár.

Népszerű az alternatív meghajtás

A márka az elektromos autók iránti kereslet növekedéséről számolt be – 2021-ig a hibrid motorok száma megduplázódhat, míg 2021 és 2025 között 30 százalékkal emelkedhet az alternatív meghajtású modellek eladásának száma.

Az USA-Kína kereskedelmi háború megfékezi a globális gazdasági növekedést, így a gyártóknak hatalmas beruházásokat kell végrehajtani ahhoz, hogy megfeleljenek az ügyfelek igényeinek – főleg a tisztább és autonóm technológiában.

A német vállalat a következő években magasabb gyártási költségekkel számol, mivel gyárait a hibrid és elektromos autók termelésére alakítja át. 2022-re több mint 12 milliárd eurós termelékenységre számít – írja a Reuters.

Nyitókép: twitter.com

Kiemelt Partnereink