Gyártók A 2017-es Kia Soul felrepítette magát a képzeletbeli dobogó tetejére

A 2017-es Kia Soul felrepítette magát a képzeletbeli dobogó tetejére

autopro.hu/Sz.K. | 2017.04.23 06:30

A 2017-es Kia Soul felrepítette magát a képzeletbeli dobogó tetejére

A Kia frissen bemutatott turbófeltöltős crossovere pozitív meglepetést okozott.

Hirdetés

A négyajtós kisautó egyszerűen elbűvölő.

Jellegzetes dizájnja van, az ötüléses Soul-ban kényelmesen négy felnőtt fér el. Kellemes fej, váll és láb környéki térrel rendelkezik, a magasabbak sem fejelik le a plafont, ugyanakkor az ötödik embert úgy kell begyömöszölni két útitársa közé, ráadásul neki még a lába alá kerül a kipufogócsőnek készített púp a padlón. A sofőrnek és az anyósülésen utazónak nagy mozgástere van, rengeteg tároló lehetőséggel telefonnak, italoknak és egyéb személyes tárgyaknak. Az első ülések meglepően kényelmesek és alátámasztják a testet, míg ebben az árkategóriában a legtöbb autóülés nem ilyen. Ezen felül nagyon jól alátámasztják a keresztcsigolyákat is.

A kilátás jó, bár vannak vakfoltok, köszönhetően a vastag tetőoszlopoknak. De ezek miatt nem kell aggódni, a jó helyre került külső tükrök jó rálátást biztosítanak az autó oldalára.

A Kia a Soul-t háromféle motorral kínálja, melyek négyhengeresek. Az alap modell egy 130 lóerős, 1,6 literes, a Plus modell egy 161 lóerős 2,0 literes motort kap. A harmadik modellt, az Exclaim-et 201 lóerős, turbófeltöltős, 1,6 literes motor hajtja.

A turbófeltöltős motorú Soul-t már kicsit sportosabban lehet vezetni, az autó vadabb, de nagyon jó vezetési dinamikája van. Öröm körbekocsikázni vele a várost, de egy hosszú úton is kényelmes vezetni.

A négykerék meghajtásos tervezés és a karosszéria kialakítása segít, hogy emelkedőket és az utcai kanyarokat könnyen bevegyük. Ebben segítenek még az erős fékek, amik magabiztosan állítják meg a közel másfél tonnás járművet.

Fontos megemlíteni még a magas felszereltségi szintet. Az alap felszereltség tartalmaz egy automata klímát, egy 7 hüvelykes, érintőképernyős, tájékoztató- és szórakoztató panelt, bőr vagy szövet burkolatot és sötétített ablaküvegeket.

Összességében a Kia Soul családja egy jól árazott, jól összeválogatott crossover, ami megéri az árát, és akár friss jogosítvánnyal rendelkezők számára is megfelelő.

Kiemelt Partnereink