Gyártók 600 vonatot rendelt Dél-Afrika az Alstomtól

600 vonatot rendelt Dél-Afrika az Alstomtól

MTI | 2014.07.23 13:24

600 vonatot rendelt Dél-Afrika az Alstomtól

Megduplázta megrendeléseit az Alstom francia ipari csoport a júniusig tartó három hónapban, elsősorban történetének legnagyobb vonatrendelésének köszönhetően.

A társaság szerdai közlése szerint Dél-Afrikából rendelték meg a rekordszámú, 600 vonatot, mintegy 4 milliárd euró értékben, a negyedéves megrendelések összege így 8,2 milliárd eurót tett ki. A vállalatcsoport eladása éves szinten 4 százalékkal 4,34 milliárd euróra esett az áprilisban kezdődő pénzügyi év első negyedévében.

Elemzők kevesebb, 7,45 milliárd euró értékű megrendelésre és nagyobb, 4,61 milliárd eurónyi értékesítésre számítottak a negyedévben.

A cégcsoport bevételeihez leginkább hozzájáruló üzletág, az energetikai divíziónak a megrendelései 3 százalékkal 1,5 milliárd euróra csökkentek, eladásai pedig 10 százalékkal estek 1,68 milliárd euróra. Az Alstom a visszaesést az új erőművek építése iránti csökkenő kereslettel magyarázta.

Az Alstom vezetése korábban úgy döntött, hogy az erőmű iparágat annak gyenge teljesítménye miatt értékesíti a General Electric (GE) amerikai óriásvállalatnak.

Kiemelt Partnereink