Gyártók 250 millió eurót költenek a töltési infrastruktúra bővítésére

250 millió eurót költenek a töltési infrastruktúra bővítésére

autopro.hu/H.J. | 2019.08.25 05:01

250 millió eurót költenek a töltési infrastruktúra bővítésére

Vezető szerepet akar betölteni a Volkswagen az elektromos átalakulásban. A gyártó 2025-ig négyezer elektromos töltőállomás telepítését tervezi németországi telephelyein, tíz éven belül pedig hetven elektromos modellt dobhat piacra.

Hirdetés

Az első töltőállomás Braunschweigben található, ahol a márka első töltőközpontját is létrehozzák, hatvan töltési ponttal. A Volkswagen csoport mintegy 250 millió eurót, azaz mintegy 82 milliárd forintnyi pénzt fektet be a töltési infrastruktúra bővítésére európai telephelyein, összesen 36 ezer új berendezéssel.

Fokozatos áttérés az e-mobilitásra

A gyártó fontosnak tartja, hogy az elektromos átalakulásában saját alkalmazottjainak is biztosítsa saját elektromos autóik töltését munkahelyeiken. Ezzel szeretnék bemutatni, hogy az e-mobilitásra való fokozatos áttérés hogyan lehet sikeres.

Braunschweig polgármestere, Ulrich Markurth elmondta, hogy a töltési pontok más elektromos járművek felhasználói számára is elérhetők lesznek. Emellett további töltőállomások telepítését is tervezik, és a privát töltési pontok telepítésének feltételeit is javítani akarják, amihez a vállalatok hozzájárulása szükséges.

Az első töltőállomás már üzemel

Az első töltőállomást a Volkswagen Group Components gyárban, Braunschweigben helyezték üzembe, néhány nappal ezelőtt. A 60 töltési pont a helyszínnel szomszédos Ohefeld parkolóban található. A töltési teljesítményszint 11 kW, a töltőközpont Type 2 típusú csatlakozót használ, amely az európai szabvány. A töltéshez szükséges energia egyetlen forrása a megújuló energiaforrásokból előállított Volkswagen Naturstrom. Az energiát a TÜV Nord tanúsította, és száz százalékban szén-dioxid-kiocsátás mentes az előállítása. Olyan forrásokból származik, mint a szél- és vízenergia.

Vonzó lehetőség a vállalatok számára

A munkahelyi töltőállomás jó alternatíva azok számára, akiknek nincs lehetőségük otthonukban feltölteni autóikat. Emellett a vállalatok számára is vonzó lehetőség, mivel a kivitelezéshez szükséges körülmények kedvezők, és könnyen tudnak az állomások telepítésével további kedvezményeket biztosítani alkalmazottjaik számára. A Volkswagen így nemcsak a saját telephelyein tevékenykedik, hanem leányvállalata, az Elli révén további cégek számára is kínál töltési megoldásokat, a munkavállalók parkolóhelyeihez és flottájához.

Átfogó elektromos átalakulás

A gyártó az iparág legnagyobb elektromos átalakulásán megy keresztül, 70 új modell piaci beveztését tervezi a következő tíz évben. A márka ID családja az elektromos járműveket sok ember számára teszi elérhetővé és vonzóvá a tervek szerint. Az új generáció első járműve, az ID.3, az idei frankfurti Nemzetközi Autószalonon ünnepli világpremierjét, a gyártás pedig Zwickauban kezdődik, ez év végén. Az ID.3-ban használt legtöbb alkatrészét, például az akkumulátor rendszert, a hardvert, a szoftvert, az új akkumulátorházat, az első és hátsó tengelyt, valamint a fékeket és a kormányművet, a Volkswagen Group braunschweigi Components üzemében gyártják.

Nyitókép: Volkswagen Newsroom

Kiemelt Partnereink