Gyártók 2026-ra hat e-autót fog kínálni a Škoda

2026-ra hat e-autót fog kínálni a Škoda

autopro.hu/V.M. | 2023.04.26 12:19

2026-ra hat e-autót fog kínálni a Škoda

Fotó: Škoda Storyboard

A Škoda Auto kínálatában 2026-ra hat akkumulátoros elektromos modell lesz, amikkel a vállalat közlése szerint a vásárlói körének releváns szegmensek mindegyikét le fogja fedni.

Hirdetés

A cseh autógyártó kínálatában jelenleg kettő tisztán elektromos típus található meg, melyek a 2020-ban és rá két évre bevezetett Enyaq iV és Enyaq Coupé iV. Ezeket az évtized közepéig még négy másik, teljesen új elektromos modell fogja követni.

Az új modellek közül az első a Karoq kompakt SUV utódja lesz, mely Elroq néven érkezik 2024-ben. A következő évben mindkettő Enyaq modell frissítésen esik át, mely során az új elektromos társaikhoz illeszkedő dizájnt kapnak a Škoda mérnökeitől. Ugyancsak 2025-re esik az egyelőre csak „Small”, vagyis Kicsi kódnéven futó belépőszintű elektromos miniautó piacra dobása, mely a márka legolcsóbb e-autójának ígérkezik.

2026-ban aztán további kettő villanyhajtású autóval, egy kombival, illetve egy hétüléses crossoverrel bővül az OEM kínálata. Utóbbi koncepcióját még tavaly mutatták be – akkor még csak három új elektromos modell fejlesztéséről volt szó.

Minden igényt kielégítenek

„2026-ra az új akkumulátoros elektromos modelljeink minden járműszegmenst le fognak fedni, melyek relevánsak vásárlóinknak” – mondta el a 2027-ig 5,6 milliárd euró befektetésével járó elektrifikációs tervekről Martin Jahn, a Škoda értékesítésért és marketingért felelős igazgatósági tagja.

Mint korábban kiderült, a Škodánál már az Octavia elektromos utódján is dolgoznak. A bestseller elektromos generációja azonban csak valamikor az évtized későbbi szakaszában kerül az utakra.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink