Gyártók Három új elektromos modellt dob piacra a Škoda

Három új elektromos modellt dob piacra a Škoda

autopro.hu/P.B. | 2022.09.01 06:17

Három új elektromos modellt dob piacra a Škoda

Fotó: Skoda Media

A Volkswagen Csoport cseh leányvállalata, a Škoda három új elektromos modellt dob piacra 2026-ig. Ezek közül az első koncepciót már be is mutatta a gyártó, túlságosan sok technikai információt azonban nem árult el.

Hirdetés

A napokban mutatta be a Škoda a Vision 7S tanulmányautót, ami egy tisztán elektromos, hétüléses SUV konkrét előzetese, a modell a MEB platformon alapul. Az autóról látott képek egyben a cég új formanyelvét is megmutatják.

A vállalat egyelőre nem árult el sok műszaki adatot a modellről, csupán annyit, hogy a koncepciót 89 kilowattórás akkumulátorral szerelték fel, amely a WLTP szerint több mint 600 kilométeres maximális hatótávolságot tesz lehetővé. A töltési teljesítmény legfeljebb 200 kilowatt lehet.

„A Vision 7S az új tervezési nyelvünk előfutára, amelyet az elkövetkező években a teljes termékportfólión be fogunk vezetni” – mondja Martin Jahn, a Škoda igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja hozzátéve, hogy „az új stílussal a márkát a következő szintre emeljük.”

További újdonságok

„Jelentősen felgyorsítjuk e-kampányunkat, és 2026-ig további három teljesen elektromos modellt fogunk piacra dobni, és továbbiakat is tervezünk” – ezt már Klaus Zellmer vezérigazgató mondta el, kiemelve, hogy az elektrifikációra 5,6 milliárd, a digitalizációra pedig 700 millió eurót fordít a cseh OEM.

A Škoda célul tűzte ki, hogy 2030-ra több mint 70 százalékra növelje a tisztán akkumulátoros elektromos járművek arányát európai eladásaiban. A három új elektromos modell egyike a hírek szerint egyébként a Fabia elektromos verziója lehet – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink