Gyártók 2026-ban érkezik a Peugeot digitális kormánya

2026-ban érkezik a Peugeot digitális kormánya

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.08 17:17

2026-ban érkezik a Peugeot digitális kormánya

Fotó: Stellantis

A cég azt mondja, hogy a jelenleg tesztelés alatt álló Hypersquare technológiával „átveszi és továbbfejleszti a kormányzásvezérlést".

Hirdetés

A Peugeot Hypersquare kormánykereke 2026-ban kerülhet gyártásba, miután a széles körű klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a vásárlók készen állnak a belső kialakítást érintő és technológiai váltásra. A Hypersquare egy téglalap alakú „kormánykerék", amelyet a Peugeot 2023-ban az Inception koncepcióautón mutatott be, mint az egy évtizeddel ezelőtt bemutatott i-Cockpit koncepció következő evolúcióját.

A rendszer a steer-by-wire technológiával együtt kerül majd gyártásba, és a Linda Jackson vezérigazgató által megerősített 2026-os bevezetés időpontja egybeesik a Peugeot B-szegmensbeli modelljeinek – a 208-as szupermini és a 2008-as crossover – lecserélésének időpontjával. Jackson elmondta, hogy a technológiát már tesztjárművekbe is beépítették, és „európai ügyfeleken" is kipróbálták. Az új kormánykerék és az új technológia több helyet szabadít fel az utastérben, és Jackson szerint az ügyfelek „megdöbbentek, hogy mennyi helyet szabadítanak fel" az új elrendezéssel.

A Hypersquare a Peugeot hajlított panorámaképernyőjével, a műszerfal tetején elhelyezett 21 colos kijelzővel párosul, míg a testre szabható i-Toggle gyorsgombok továbbra is a Peugeot jövőbeli belső terének jellemzői lesznek. Jackson elmondta, hogy a Peugeot továbbra is a belső terek javítására összpontosítja erőfeszítéseit és beruházásait, mivel adatai azt mutatják, hogy ez az egyik fő oka annak, hogy az emberek megvásárolják járműveit – írja az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink