Gyártók 2025-ben dobná piacra autóját az Apple

2025-ben dobná piacra autóját az Apple

autopro.hu/V.M. | 2021.11.19 14:23

2025-ben dobná piacra autóját az Apple

Fotó: Pexels

Az Apple 2025-ben dobná piacra saját elektromos autóját, aminek fejlesztési projektjében hangsúlyt helyez az autonóm vezetési képesség megteremtésére – derül ki a bennfentesek által nyilvánosságra hozott információkból.

Az Apple 2014 óta, a Titan projekt keretében fejleszt saját elektromos járművet, a program azonban döcögősen haladt. Tavaly decemberben tudódott ki, hogy az okostelefon-gyártó ismét komolyan foglalkozik az autógyártás ötletével, akkor még a vállalat az értékesítés 2024-es megkezdésével számolt.

Arról, hogy a paci bevezetést egy évvel elhalasztották, a Bloombergnek számoltak be az ügyhöz közeli, meg nem nevezett források. Ők azt is elárulták, hogy a mostanában elért sikerek – mint az önvezető rendszer fejlesztésének jól haladása – ellenére a projekten dolgozók egy része kételkedik abban, hogy a kitűzött dátum tartható lesz.

A bennfentesek szerint az Apple egy kormánykerék és pedálok nélküli, autonóm vezetéshez igazított belső terű autót képzel el.

Csak idő kérdése

A hírről csakugyan beszámoló Reuters idézi a Wedbush Securities befektetési vállalat elemzőjét, Dan Ives-t, aki az Apple tervének megvalósulását biztosra veszi, szerinte az csupán „az idő kérdése.” Ives 60-65 százalékra teszi annak az esélyét, hogy az Apple 2025-re bemutatja saját járművét.

A mostani hír azt mutatja, hogy az Apple továbbra sem adta fel az autógyártóvá válást, annak ellenére, hogy idén többször is vakvágányra futottak a program előre mozdítását célzó törekvések. A Hyundai-jal nem sikerült megállapodni a szerződéses gyártásról, továbbá a CATL és BYD akkumulátorgyártókkal folytatott tárgyalások is megrekedtek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink