Gyártók 19 millió autó: másodjára jubilál idén a Skoda

19 millió autó: másodjára jubilál idén a Skoda

autopro.hu/B.B. | 2016.12.21 14:00

19 millió autó: másodjára jubilál idén a Skoda

Igencsak jól megy a csehek szekere: januárban még a tizennyolcmilliós küszöböt ünnepelték, a tizenkilences mérföldkő még decemberben összejött.

Hirdetés

Szinte pontosan 121 év – ennyi kellett, hogy a Skoda tizenkilenc millió kocsit gyártson. Az 1895 decemberében alapított, jelenleg száz százalékban a VW-csoport leányvállalatát képző autógyártó ugyanis az idei januári, 18 milliós termelési jubileum után idén egy másikat is ünnepelhet: újabb millióval növelték az elkészített autók számát.

A Laurin & Klement típusú autókkal együtt számított újabb kerek számot jelentő fehér Fabia kombi ugyanabban a mladá boleslav-i üzemben készült, ahol a gyártó legelső személykocsija. Az ünneplésnek külön fényt ad, hogy a gyártó azon túl, hogy pontosan 25 éve tagja a VW-csoportnak, az idei év termelési rekordot is hozott a cseheknek, írja az inautonews.com.

Valószínű, hogy a gyártó dolgozóinak nem is kell elszoknia az ünnepléstől, hiszen az új Kodiaq, valamint a bejelentett még újabb modellek alighanem már jövőre elhozzák a húszmilliós határt is.

Kiemelt Partnereink