Elemzések Tovább tart a kínai autópiac növekedése

Tovább tart a kínai autópiac növekedése

MTI | 2023.10.12 09:17

Tovább tart a kínai autópiac növekedése

Fotó: Audi MediaCenter

Szeptemberben nőttek a kínai járműeladások éves összevetésben részben az árcsökkentések, valamint az elektromos autók vásárlásakor adott adókedvezmények hatására.

Hirdetés

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) közlése szerint szeptemberben a kínai járműeladások éves összevetésben 9,5 százalékkal nőttek, miután augusztusban 8,4 százalékos bővülést jegyeztek fel.

Januártól szeptemberig az új gépjárművek értékesítése 8,2 százalékkal bővült éves összehasonlításban a 2022 azonos időszakában mért 4,4 százalékos növekedést követően.

A new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek szeptemberi értékesítése 27,7 százalékkal bővült éves összehasonlításban. Januártól szeptemberig az ilyen gépjárművek értékesítése 37,5 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest.

A kínai személyautó szövetség (China Passenger Car Association - CPCA) adatai szerint szeptemberben 2,04 millió személygépkocsit értékesítettek, 4,7 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A világ legnagyobb újautó-piacán az idei első kilenc hónapban 15,41 millió új személyautót adtak el, 2,1 százalékkal többet, mint egy éve.

Kína autóexport-növekedése éves szinten 50 százalékra emelkedett az augusztusban regisztrált 31 százalékos bővülés után.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink