Elemzések Többet költöttek az emberek autóra szeptemberben

Többet költöttek az emberek autóra szeptemberben

autopro.hu/P.B. | 2022.09.30 08:19

Többet költöttek az emberek autóra szeptemberben

Fotó: Pixabay

A J.D. Power-LMC Automotive tanácsadó legfrissebb jelentése szerint az Egyesült Államokban szeptemberben emelkedni fognak az új járművek eladásai, mivel a fogyasztók több pénzt költöttek új járművekre.

Hirdetés

„Az árak továbbra is emelkedtek, és a fogyasztók több pénzt költöttek új járművekre ebben a hónapban” - mondta Thomas King, a J.D. Power adat- és elemzési részlegének elnöke, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok monetáris politikájának folyamatban lévő szigorítása az autóeladásokat még nem érinti.

Az új járművek kiskereskedelmi értékesítése ebben a hónapban várhatóan eléri a 958.948 darabot az országban, ami 5,4 százalékos növekedést jelent 2021 szeptemberéhez képest.

A jelentés szerint várhatóan 13,6 millió darab idén eladott új autónál fog tartani az USA szeptember végére, ami 1,5 millió egységgel több, mint 2021-ben volt ilyenkor.

Lesz még rosszabb

A jelentés szerint azonban a jövedelmezőség romolhat a következő negyedévekben, mivel a szélesebb makrogazdasági feltételek befolyásolják a keresletet és nyomást gyakorolnak az árakra – vagyis további áremelkedés és ennek következtében a kereslet visszaesése várható.

Az új járművek kiskereskedelmi értékesítése az Egyesült Államokban a harmadik negyedévben az előrejelzések szerint eléri a 2.900.300 darabot, ami 4,2 százalékos csökkenést jelent 2021-hez képest.

A Cox Automotive kutatócég csökkentette egész évre vonatkozó eladási kilátásait 14,4 millióról 13,7 millió autóra - írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink