Elemzések „Nem számít a sztrájk, az e-mobilitás úgyis elveszi a munkát”

„Nem számít a sztrájk, az e-mobilitás úgyis elveszi a munkát”

autopro.hu/P.B. | 2023.09.29 12:21

„Nem számít a sztrájk, az e-mobilitás úgyis elveszi a munkát”

Fotó: Pixabay

Joe Biden amerikai elnök után elődje és lehetséges kihívója, Donald Trump is ellátogatott az autóipari dolgozók sztrájkjával érintett Michigan államba. Trump szerint nem sokat ér a sztrájk, ha az elektromos átállás egyébként is elveszi a munkát.

Hirdetés

Donald Trump egy Detroit melletti beszállítónál tartott beszédet több száz kékgalléros dolgozó előtt, egy olyan cégnél, ahol nincs jelen a UAW szakszervezet. A korábbi elnök egyértelműen a közelgő elnökválasztás kampányeseményeként kezelte a rendezvényt, noha még sem Biden, sem Trump nem jelölt hivatalosan.

„Egyáltalán nem számít, hogy milyen szerződést kapnak, mert két éven belül mindannyian tönkremennek” - mondta Trump az elektromos átállásra és Biden azt támogató politikájára utalva.

Az, hogy Trump és Biden is kiveszi a részét a történelmi autóipari sztrájkból, rávilágít arra, hogy mindketten fontosnak tartják a munkásosztály szavazatainak megszerzését Michiganben – írja a Reuters.

Történelmi látogatás

Ahogyan az autopro.hu beszámolt róla, az amerikai elnök szeptember 26-án a General Motors belleville-i autóalkatrész-elosztó központjához utazott, ahol személyesen csatlakozott a sztrájkoló dolgozókhoz. Shaw Fain, a sztrájkot szervező UAW szakszervezet elnöke a repülőtéren üdvözölte Bident, és átnyújtott az elnöknek egy fekete, UAW feliratú baseballsapkát.

Fain történelmi pillanatnak nevezte Biden látogatását, és azzal vádolta a nagy autógyártók vezetőit, hogy „a profitot zsebre teszik, és a munkásoknak a maradékért kell küzdeniük”.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink