Elemzések Faképnél hagyta riválisait a Mercedes

Faképnél hagyta riválisait a Mercedes

autopro.hu/G.I. | 2016.04.13 09:31

Faképnél hagyta riválisait a Mercedes

Az első negyedévben dupla akkora tempóban nőtt a csillagos márka értékesítése, mint a bajoroké. Régen álltak a legendás prémium trió élén, most megnőtt ennek az esélye.

A Mercedes-Benz 483 ezer 487 darab személyautót értékesített 2016 első három hónapjában, ami nem csupán azért kimagasló teljesítmény, mert ezzel beelőzték a 478 ezer 743 modellt eladó bajor riválist. A BMW számára ugyanis ez az érték 6 százalékos növekedést jelent, a Daimler család tagja viszont 13 százalékos bővülésnek örvendhet. Az Audi ezúttal a harmadik helyre csúszott minden tekintetben: 455 ezer 750 példányos értékesítésük 4 százalékos növekedésnek felel meg, amiben nyilvánvalóan közrejátszik a dízelbotrány hatása is - foglalta össze a friss adatokat a Bloomberg.

2016 első negyedéve alapján ez a friss sorrend

A Mercedes nem titkolja, hogy 2020-tól már a hátsó rendszámtábláját mutatná legszívesebben a BMW-nek, a magasnak tűnő lécet leginkább új modellek piacra küldésével ugraná át a német gyártó. Az eladások lendülete akár hasonló tempóban növekedhet, ha beválnak a márka reményei, amelyeket az E-osztály új szedánjának megjelenéséhez fűz.

Az első negyedév sikeréhez valószínűleg a kompakt Mercedes-Benz modellek járultak hozzá leginkább, hiszen 26 százalékkal nőtt a szegmens értékesítési mutatója.

Ha azonban csupán márciusra helyezzük a fókuszt, akad még tennivalója a vetélytársaknak, hiszen a BMW 2,9 százalékos növekedés ellenére is 201 ezer 352 autót adott el. A Mercedes 8,4 százalékos növekedés ellenére csupán a második helyen áll 198 ezer 921 darabszámmal, a négykarikások pedig 186 ezer 100 autóval zárják a sort, 4,6 százalékos piacbővülés mellett.

Kiemelt Partnereink