Elemzések Ezek a legnépszerűbb hibrid autók

Ezek a legnépszerűbb hibrid autók

autopro.hu | 2024.06.08 04:20

Ezek a legnépszerűbb hibrid autók

Fotó: Toyota Newsroom

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu adatai szerint a Toyota hat különböző modellel dominálja a hazánkban legnépszerűbb hibrid autók tízes toplistáját. A portál szakértője ezen kívül a 0-5 és 6-10 éves használt személyautók átlagárainak is utánajárt, a money.hu vezetője pedig az egyre kedvezőbb kamatkörnyezetre hívja fel az autóvásárláshoz hitelben gondolkodók figyelmét.

Hirdetés

Ha az érdeklődők számát nézzük a Használtautó.hu elmúlt 1 éves adatai alapján, a Toyota modelljein kívül (ld. a lenti táblázatot) még a Mitsubishi, a Lexus és a Volkswagen fért fel a toplistára. A hibrid autók iránt az elmúlt évek során megnövekedett keresletet az is jól mutatja, hogy egy népszerű női magazin aktuális promóciójának köszönhetően már kuponkedvezménnyel (!) is vásárolható ilyen meghajtású gépjármű.

Ha pedig a jelenlegi átlagárakat vizsgáljuk, a skála megközelítőleg 4 millió forinttól egészen 23,5 millió forintig terjed, a fiatalabb és idősebb használt hibridek között pedig akár 54,5 százalékos árbeli eltérés is látható.

„A hibrid Toyota modellek rendkívül jól tartják az árukat, megbízhatóságuk miatt sokáig használják őket a tulajdonosaik. A hibrid technológia legrégebbi fejlesztőjeként nem meglepő a széles kínálatot nyújtó márka dominanciája, de ez nem azt jelenti, hogy más márkájú hibridek ne lennének jók. Viszont mivel ezek a gyártók később dobták piacra saját modelljeiket, azok fiatalabbak és így drágábbak is, vagyis a rendkívül árérzékeny hazai piacon sokkal nehezebben találnak vevőkre” – mondta Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

Forrás: használtautó.hu

Forrás: használtautó.hu

Egyre népszerűbb alternatíva

A hibrid autók egyre népszerűbb alternatívát jelentenek azok számára is, akik még nem állnak készen arra, hogy teljesen elektromos autóra váltsanak. A vásárláshoz most a kedvező kamat- és finanszírozási környezet is ösztönző lehet az alacsonyabb benzinfogyasztás mellett.

„Áprilisban tovább csökkent a személyi hitelek átlagos hitelköltség-mutatója, amit az MNB legfrissebb publikációja is alátámaszt. Az új szerződések értéke eközben több mint 11 százalékot növekedett, vagyis a magyarok egyre bátrabban nyúlnak ehhez a gyors és rugalmas finanszírozási megoldáshoz. A személyi, úgynevezett autóhitel optimális megoldás lehet, de továbbra is elengedhetetlen az összehasonlítás, ugyanis egy 6 millió forintos hitelnél akár 1 millió forinttal is több lehet a visszafizetendő, ha nem a legkedvezőbb ajánlatot választjuk” – emelte ki Korponai Levente, a money.hu vezetője.

Autóhitel online is igényelhető, a kölcsön pedig akár pár óra alatt a bankszámlán van, vagyis a hitelből vásárlóknak sem kell feltétlenül „lemaradniuk” a készpénzes vevők mögött. A futamidőt mindenképpen érdemes az autó korához igazítani, de általánosságban célszerű minél fiatalabb autót választani, ha hitelre van szükségünk a finanszírozáshoz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink