Elemzések A Knorr-Bremse fékrendszereinek épül raktár Vecsésen – ez történt a 31. héten

A Knorr-Bremse fékrendszereinek épül raktár Vecsésen – ez történt a 31. héten

Végh Martin | 2021.08.09 07:17

A Knorr-Bremse fékrendszereinek épül raktár Vecsésen – ez történt a 31. héten

Fotó: Geis Group

Vecsésen a Knorr-Bremse vasúti és haszongépjárműveihez készült fékrendszereinek tárolására fog új logisztikai létesítmény épülni. A Daimler termelését tovább akadályozta a globális chiphiány, míg több autógyártó is igen jó, akár rekord eredményt hozó negyed- és fél évekről számolt be, továbbá a Huawei autófejlesztéséről is hír érkezett. Összefoglaltuk, mi történt az elmúlt héten a járműiparban, a kiemelésekre kattintva bővebben olvashat a témákról.

Hirdetés

A Knorr-Bremse vasúti és haszongépjárműveihez készült fékrendszereinek tárolására fog logisztikai létesítmény épülni Vecsésen. A telephelyet a német Geis Group fogja bérelni, míg építéséről a holland CTP fog gondoskodni.

A gyár leállt, de a munka tovább folyik

Az augusztusi leállás alatt az elektromos járművek gyártására készítik fel a Volkswagen emdeni gyárát. A német autógyártó óriás, mely stratégiájának fontos pillére a digitalizáció, új vegyes vállalatot hoz létre a digitális vezetési élmény fejlesztésére.

A Daimler az akkumulátorgyártó létesítmények közös fejlesztése érdekében terjeszti ki együttműködését régi partnerével, a Grob Werke vállalattal. Az OEM termelését továbbra is akadályozza a chiphiány. Az előző héten kettő üzeme újraindítását is el kellett halasztania.

A BMW értékesítési rekordot állított fel az év első hat hónapjában, ugyanakkor jelezte, hogy a félvezetőhiány, valamint a nyersanyagárak emelkedése miatt bizonytalanságokkal teli második fél éve lesz.

A Stellantis szintén közzétette első fél évi eredményeit. A konszern a vártnál jobb eredményeket produkált, aminek nyomán javította egész évi előrejelzését. Az előző héten az is kiderült, hogy a Stellantis-hoz tartozó Alfa Romeo 2027-től tisztán elektromos márkává válik.

2021 második negyedévében az elemzői várakozásokat felülmúló eredményt ért el a Ferrari. A jó időszakzáráshoz hozzájárult az olasz sportautó-gyártó bevételeinek közel duplájára emelkedése.

A tulajdonosoknak és a márka rajongóinak jó hírként érkező bejelentések sorát a Toyota és a Honda folytatta. Előbbi rekord üzemi nyereséget termelt a második negyedévben, míg utóbbi nyereségét és bevételét is emelte az április-júniusi időszakban, megemelve éves előrejelzését.

Új információk láttak napvilágot a Huawei okostelefongyártó autófejlesztési törekvéseiről. A kínai telekommunikációs óriás a GAC járműgyártóval közösen fog intelligens elektromos autókat fejleszteni, melyek közül az első gyártása 2023-ban fog indulni.

Javított előrejelzésén a Continental

A Continental a bevétel és a nyereség növeléséről számolt be a második negyedévi eredmények ismertetésekor, egyúttal a bizonytalanságok ellenére javította éves kilátásait. A német beszállító továbbá közölte, hogy részesedést vásárolt egy startupban, ami a járművek infrastruktúra általi távolból vezérlésére fejleszt megoldást, valamint azt is bejelentette, hogy 2022-től műanyag palackok újrahasznosításával nyert anyagot is felhasználhat az abroncsgyártásban.

A hazánkban több akkumulátorgyárat is építő koreai SK Innovation külön vállalatba szervezi akkumulátorgyártással foglalkozó üzletágát, ami októbertől SK Battery néven fogja folytatni.

Mérföldkőnél a német elektrifikáció

Németország fontos állomáshoz érkezett járműparkjának elektrifikálásában. Még júliusban az ország útjain lévő teljesen elektromos és plug-in hibrid járművek száma meghaladta az egymilliót.

Júliusban alig kevesebb használt autót hoztak be Magyarországra, mint júniusban. Az adatokból kitűnik, hogy a járványvédelmi intézkedések lazítása jót tett a használtautó-importnak.

Júniusban tovább nőtt a hazai járműgyártás teljesítménye, bár a növekedés üteme elmaradt a májusitól, mikor éves összevetésben nyolcvan százalékot meghaladó emelkedést lehetett mérni.

Kiemelt Partnereink