Gyártók Nem tétlenkedik a Volkswagen a nyári leállások alatt sem

Nem tétlenkedik a Volkswagen a nyári leállások alatt sem

autopro.hu/P.B. | 2021.08.02 14:17

Nem tétlenkedik a Volkswagen a nyári leállások alatt sem

Fotó: Volkswagen Newsroom

Augusztus sok helyen a szabadságolások és a leállások ideje, főleg Németországban. Ilyenkor sok autógyár gyártósorai állnak, ám ezt az időszakot sem csak pihenéssel töltik az OEM-ek. A Volkswagen például felújítja, fejleszti emdeni gyárát.

Hirdetés

Augusztus 2-ától 27-éig áll a termelés a Volkswagen emdeni üzemében. Ezúttal nem egy válság okozza a leállást, hanem a nyári szünetre kerül sor. A leállás viszont nem fog teljesen munka nélkül telni, ugyanis ezernél is több dolgozó vesz majd részt az üzem felújításán, fejlesztésén.

A felújítási munkálatok nem is érnek véget a nyári szünet alatt, a Volkswagen szerint 2022 első felében készül el Emden felfejlesztése – ekkor kezdődhet meg teljes volumennel az elektromos járművek gyártása a helyszínen, többek között az ID.4-eseké is. Az elektromos SUV-t emellett Zwickauban, Kínában és az Egyesült Államokban is gyártani fogják.

Nem most kezdik a munkát

Az emdeni gyár elektrifikációra való felkészítése nem az idei nyári szünetben kezdődik, most csak felpörgetik a munkálatokat. Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, már 2020 júliusa óta folyik a felújítás, és jövőre ér majd véget a tervek szerint.

Emden fontos helyszín lesz a Volkswagen elektromos autóinak gyártásában, emellett a mostani munkák arra is irányulnak, hogy zökkenőmentesen folytatódhasson ősztől a Passat és az Arteon modellek gyártása – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink