Gyártók Német partnerével fejleszt akkumulátorokat a Mercedes

Német partnerével fejleszt akkumulátorokat a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2021.08.04 16:22

Német partnerével fejleszt akkumulátorokat a Mercedes

Fotó: Daimler Media

Mivel a Mercedes számára kiemelten fontos, hogy helyi ellátási láncokat építhessen fel, a német OEM a szintén német Grob Werke nevű céggel kötött megállapodást akkumulátorok fejlesztéséről és gyártásáról.

Hirdetés

Az újgenerációs akkumulátorok ipari mértékben történő gyártásának elősegítése érdekében a Mercedes-Benz fokozza együttműködését régi partnerével, a Grob-Werkével – áll az OEM közleményében.

A Mercedes akkumulátorgyártó hálózata az EQ modellek offenzívájának egyik alappillére, és egyben a gyártó elektromos átállásának is az alapja – ezt az átállást a Mercedes stratégiája is jól leképezi, az „Electric First”-ről „Only Electric”-re változik a szlogen, azaz „csak elektromos” autókat fog gyártani a jövőben a Mercedes-Benz a tervei szerint.

„A Grob-Werkével kötött partnerségünk révén további lehetőségeket kívánunk kiaknázni a gyártástechnológia területén a hatékonyság, a digitalizálás és a fenntarthatóság tekintetében, és ezáltal szeretnénk tovább bővíteni az akkumulátorgyártási kapacitásunkat" - mondta Jörg Burzer, a Mercedes igazgatótanácsának termelésért és ellátásilánc-menedzsmentért felelős tagja.

Globális együttműködés

Az együttműködés középpontjában a globális akkumulátorgyártó hálózat számára kifejlesztett, hatékony akkumulátorgyártó létesítmények közös fejlesztése és építése áll, amely magában foglalja mind az akkumulátormodulok, mind az akkumulátorcsomagok összeszerelését.

A Mercedes-Benz ezzel erősíti akkumulátorok gyártási kapacitását és know-how-ját az innovatív gyártási technológia területén. A jövőben a partnerek a "Design for Manufacturing" szellemében szorosan együttműködnek termelési létesítmények fejlesztésében és építésében.

A jövő elektromos autóiról szól

A megállapodás keretében készülő akkumulátorok már a Mercedes újgenerációs, 2025-től megjelenő EQ modelljeibe fognak bekerülni. A gyártó tervei szerint saját akkugyárak hálózata fogja ellátni a Mercedes autóinak akkumulátorigényét.

Ez a hálózat kilenc gyárból áll majd hét különböző létesítményben, három kontinensen. Jelenleg öt ilyen üzemmel rendelkezik az OEM: Kamenz és Hedelfingen Németországban található, Jawor Lengyelországban, ezek mellett két ázsiai gyár (Bangkok és Peking) alkotja a hálózat jelenlegi formáját.

Kiemelt Partnereink