Gyártók Tovább tart a leállás a Daimler két üzemében a chiphiány miatt

Tovább tart a leállás a Daimler két üzemében a chiphiány miatt

autopro.hu/P.B. | 2021.08.03 17:17

Tovább tart a leállás a Daimler két üzemében a chiphiány miatt

Fotó: Daimler Global Media Site

Tovább szenved a Daimler a chiphiánytól, a helyzet odáig fajult, hogy a Mercedes-Benz brémai és sindelfingeni gyárában sem indulhatott újra a termelés augusztus 2-án. Rastattban a jövő hétig, Kecskeméten pedig még két hétig állna a gyártósorok a tervek szerint.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Daimlernek előbb a kecskeméti Mercedes gyárban kellett leállítania a termelést három hétre, ezt követően Rastattban két hétre, Brémában és Sindelfingenben egy-egy hétre álltak le a gyártósorok a globális félvezető-hiány miatt.

A helyzet nem javult, így a tervekkel ellentétben sem Brémában, sem Sindelfingenben nem indult újra a munka augusztus 2-án. Fontos megjegyezni, hogy utóbbi lokációban a Factory 56 nevű, luxusautókat gyártó egység továbbra is működik.

Sokakat érint a probléma

Az érintett üzemek dolgozói úgynevezett Kurzarbeitra, azaz rövidített munkaidőre kerültek – ez a megoldás széles körben elterjedt volt tavaly, a járvány legsúlyosabb időszakaiban, elsősorban német nyelvterületen.

A brémai üzemben több mint 12 ezer, Rastattban körülbelül 6500, Kecskeméten nagyjából 4700, Sindelfingenben pedig 25 ezer embert érint a probléma – írja az Automobilwoche.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink