Elemzések Az amerikaiak a munka hősei, ők dolgoznak a legtöbbet

Az amerikaiak a munka hősei, ők dolgoznak a legtöbbet

autopro.hu/H.J. | 2019.08.22 15:11

Az amerikaiak a munka hősei, ők dolgoznak a legtöbbet

Az Egyesült Államok továbbra is az egyetlen olyan fejlett gazdasági szereplő, amely nem garantálja a fizetett szabadságot a munkavállalók számára. Ennek ellenére az amerikai dolgozók mégis elpazarolják szabadnapjaikat, veszteséget okozva ezzel az utazási szektor számára.

Hirdetés

Érdekes, hogy míg a világ egyik legjelentősebb gazdasági vezetője, az USA nem garantálja a fizetett szabadságot a dolgozóknak, addig más fejlett országokban, mint például Franciaország és Spanyolország, minimum 25, illetve 22 napot írnak elő törvényileg évente.

A szabályozás fényében annál inkább meglepő, hogy 768 millió fizetett szabadság napot pazaroltak el az amerikai munkavállalók az elmúlt évben az Egyesült Államok utazással foglalkozó szövetsége, az Oxford Economics illetve az Ipsos szerint. A jelentésben közzétették, hogy a 768 millió fel nem használt nap közül 236 milliót teljes mértékben elvesztegettek, vagyis nem használták fel kimozdulásra, utazásra. Ez 65,5 milliárd dolláros veszteséget tesz ki.

20 éve egyre kevesebb szabadnapot használtak ki

Az USA munkavállalóinak 55 százaléka nem tudta kihasználni szabadságát. Az emberek átlagosan 17,4 napot vettek ki, ami enyhe javulást jelent a 2017-es évhez képest. Azonban még mindig jóval kevesebb, mint az 1978 és 2000 közötti időszak, amikor átlagosan 20,3 szabadságnapot használtak fel.

A munkaerő növekedése okozza a kihasználatlanságot

A dolgozók fizetett munkaidejük alig több mint felét fordították utazásra – 17 napból 9-et. Az elemzők szerint ha több időt töltenének utazással az emberek, az utazási szektor 151,5 milliárd dolláros nyereség mellett további két millió munkahelyet tudna teremteni.

A folyamat hátterében a munkaerő folyamatos bővülése állhat. Ennek eredményeként a megkeresett szabadnapok száma gyorsabban nő, mint amennyit a munkavállalók fel tudnának használni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink