Elemzések A német autógyártás lehet az egyik legnagyobb vesztese a Brexitnek

A német autógyártás lehet az egyik legnagyobb vesztese a Brexitnek

autopro.hu/B.A. | 2019.10.11 06:00

A német autógyártás lehet az egyik legnagyobb vesztese a Brexitnek

A BMW, Daimler, Volkswagen hármas nagyon megérezné, ha vámokat vetnének ki a Brexit után. A franciák is rosszul járnának, bár az ő kitettségük csökkent az elmúlt két évben.

Hirdetés

A Bloomberg elemzése alapján a BMW, a Daimler és a Volkswagen hármasa 850 ezer autót exportált a szigetországba 2018-ban, ami 30 százalékkal magasabb, mint az Egyesült Államokba és az öt legnépszerűbb autótípus is német volt. Amennyiben a Brexit után vámot vetnének ki az importálandó autókra, az jelentősen visszavethetné a német gyártók piaci részesedését és az eladásokat is csökkentené – írta hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt.

Gyengítené a szektort

Az elemzés kiemeli, hogy a gyártók árbevételének 6 százaléka származik az Egyesült Királyságból és egy esetleges bevétel visszaesés tovább lassítaná az egyébként is gyengélkedő szektort, melyet a német gazdaság is megérezne. Az elemzés arra is rámutat, hogy a francia gyártóknak sem lenne jó, ám ők már az utóbbi két évben csökkentették a kitettséget, azonban így is az értékesítések 16 százaléka francia autó volt 2018-ban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink