Beszállítók Vezető szerepre tör a hidrogéntechnológiában a Michelin

Vezető szerepre tör a hidrogéntechnológiában a Michelin

autopro.hu/V.M. | 2021.04.11 16:23

Vezető szerepre tör a hidrogéntechnológiában a Michelin

Fotó: Facebook/Michelin

A francia Michelin gumiabroncsgyártó bemutatta 2030-as stratégiáját, melyben nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóság növelésére, továbbá célul tűzte ki, hogy a nem abroncsgyártási tevékenységekből, közöttük a hidrogénalapú közlekedéshez kötődő fejlesztéseiből származzon bevételeinek 20-30 százaléka.

Hirdetés

A vállalatcsoport befektetőinek tartott tájékoztatón bemutatott „Teljesen fenntartható” 2030-as stratégia része, hogy a Michelin termékeiben az újrahasznosított és természetes eredetű anyagok arányát negyven százalékra növeljék. 2050-re kizárólag ilyen anyagokat fognak használni, aminek érdekében már most is több projekt van folyamatban.

További környezetvédelmi cél, hogy 2030-ig a 2010-es szinthez mérten megfelezzék a gyártásból és energiahasználatból származó szén-dioxid-kibocsátást. 2050-re a két területen és a termékeik használatában is a karbonsemlegesség elérése van kijelölve.

Erősítik a több lábon állást

A koronavírus-járvány utáni időszakban, 2023 és 2030 között évi öt százalékos bevételnövekedést akar megvalósítani a vállalat. Ezt részben a gumiabroncs-üzletágon kívüli üzletrészek fejlesztésével kívánja elérni. Ezek az üzletrészek a szolgáltatások és megoldások, a flexibilis kompozitok, az orvosi eszközök, a 3D fémnyomtatás, valamint a hidrogénalapú mobilitás.

A szerviz és szolgáltatások területen okos eszközöket és az adatgyűjtés nyújtotta lehetőségeket használva fogják fejleszteni a flottakezelőknek kínált megoldásokat.

A többek között szállítószalagokat és tömítőanyagokat készítő flexibilis kompozitok üzletágat akvizíciókkal, illetve új lehetőségek felkutatásával fogják fejleszteni.

A Michelin vezető pozícióra törekszik a hidrogénalapú mobilitási megoldások tervezésében a Faurecia céggel közös Symbio vegyesvállalatán keresztül.

Biztonságosabbá teszik a munkavégzést

A Michelin a munkavállalói kapcsolatok terén is változtatásokra készül a következő tíz évben. A vállalatcsoport először is javítani akarja a dolgozói elkötelezettségét.

Emellett a 200 ezer munkaórára jutó munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések számát 0,5 alá fogja szorítani, a nők arányát a menedzseri pozíciókban pedig 35 százalékra növeli.

Kiemelt Partnereink