Beszállítók Újabb akkugyártási beruházást vontak vissza

Újabb akkugyártási beruházást vontak vissza

autopro.hu/P.B. | 2024.06.11 10:21

Újabb akkugyártási beruházást vontak vissza

Fotó: Panasonic

A Panasonic Energy az elektromos autók iránti, vártnál gyengébb észak-amerikai kereslet miatt lemond akkugyára termelési kapacitásainak bővítéséről.

Hirdetés

A Panasonic elsősorban Tesla-partnerként tevékenykedik az elektromos autók akkumulátorcelláinak piacán. Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, tavaly nyáron a japán vállalat bejelentette, hogy 2031 márciusáig megnégyszerezi az ilyen cellák kapacitását, elérve ezzel az évi 200 gigawattórát - e célból egyre inkább az észak-amerikai termelésre összpontosított volna a cég – írja a Nikkei Asia a Panasonic vezérigazgatójára, Kazuo Tadanobura hivatkozva.

Az oszakai székhelyű csoport a Tesla egyik legfontosabb beszállítója. Ebből a szempontból a most bejelentett lépés is mond valamit a Tesla piaci várakozásairól: május végén a Tesla letett arról a korábbi céljáról, hogy 2030-ig évi 20 millió járművet adjon el. A Panasonic visszafogott terjeszkedési tervei most ehhez illeszkednek.

A Panasonic arra is hivatkozik, hogy az elektromos autók észak-amerikai piaca a vártnál lassabban bővül. Észak-Amerikában a Panasonic jelenleg a Teslával közösen üzemeltet egy gyárat Nevadában. Egy másik gyár építése folyamatban van Kansas államban, míg egy harmadik üzem megépítése is tervben van, de arról még nem született döntés – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink