Beszállítók Új versenyszabályokat írt ki az Aventics

Új versenyszabályokat írt ki az Aventics

autopro.hu | 2015.10.21 11:01

Új versenyszabályokat írt ki az Aventics

Éves előadássorozatát indította el az Aventics Hungary Kft., mely során a cég szinte minden hazai egyetemet meglátogat, ahol műszaki mérnökképzés folyik. A rendezvény során a vállalat a legújabb technológiai megoldásait mutatja be a hallgatóknak, emellett pedig a levegővel hajtott járművek megmérettetéséről, a 2016-os Pneumobil Versenyről és az új versenykiírásról is szó esik majd.

A 43. héten indította el éves felsőoktatási rendezvénysorozatát az Aventics Hungary Kft. A két hetes körúton számos hazai egyetem mellett, idén több határon túli intézmény is az állomások közé került. Az egyetemek egy-egy műszaki előadásán az adott témakör szakértő kollégái szólalnak fel az vállalat egri gyárának képviseletében. Az általános cégismertetők mellett a legújabb megoldásokat, a cég egyes termékeit és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat mutatják be a hallgatóknak. Egy kompresszorról működtetett pneumatikus számológép segítségével nemcsak a technológia gyakorlati alkalmazásába pillanthatnak be az érdeklődő diákok, de a IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen induló egyetemi csapatok további hasznos ötleteket kaphatnak épülő járműveik konstrukcióihoz.

A roadshow állomásai:

  • Szegedi Tudományegyetem
  • Kecskeméti Főiskola
  • Debreceni Egyetem
  • Kolozsvári Egyetem
  • Petru Maior Tudományegyetem
  • Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem
  • Miskolci Egyetem
  • Óbudai Egyetem
  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • Nyíregyházi Főiskola
  • Nyugat-magyarországi Egyetem

– Előadássorozatunk célja, hogy a főiskolákkal, egyetemekkel karöltve, évről évre megmutathassuk a pályakezdő mérnökhallgatóknak és a műszaki élet leendő szakembereinek a legújabb technológiai fejlesztéseinket, így a pneumatikában rejlő további piaci lehetőségeket – tájékoztatott Kriston Adrienn, az vállalat HR referense.

A jövő évi rendezvényt érintő legfontosabb változások között szerepel például egy új kategória kiírás, mellyel háromnaposra bővül a májusi verseny. A projektmenedzsment kategóriában a járművek tervezési folyamatát, és annak prezentálását értékeli majd a szakmai zsűri, figyelembe véve a gazdasági szempontokat is. Az egyetemi csapatok egy központi online felületen regisztrálhatnak, és a tervdokumentációkat is ugyanerre a felületre kell feltölteni, szigorúbb határidők mellett. Április végéig egy videót is várnak a szervezők a versenyző pneumobilok működőképes állapotáról.

Idén először „Egyetemi pontversenyt” hirdet az Aventics, mellyel a verseny normál kategóriájának első 10 helyezettje kaphat pontot, hasonlóan a Forma 1 pontozási rendszeréhez. A számításnál a négy fő versenyszámot – így a konstrukció eredetiségét, valamint a három fizikai futamot (távolsági, ügyességi, gyorsulási) – veszik figyelembe. Az egyetemek pontszámát az intézményből jelenlévő csapatok összteljesítménye adja. 2016-ban az utolsó három év összesített eredménye alapján alakul az egyetemek sorrendje, az első három helyezett díja pedig egyetemenként egy bruttó 1 000 000 forint értékű voucher, mely az Aventics Hungary Kft. termékeire váltható be, szabadon választott, oktatási vagy akár kutatási célra.

Kiemelt Partnereink