Beszállítók Új üzemet épít a Schaeffler

Új üzemet épít a Schaeffler

autopro.hu/P.B. | 2024.02.27 14:19

Új üzemet épít a Schaeffler

Fotó: Schaeffler

Új gyárat épít a Schaeffler autóipari beszállító. A Szombathelyen és Debrecenben is aktív vállalat az Egyesült Államokban, Ohio államban tervezi felépíteni az új üzemet.

A Schaeffler a leendő amerikai gyárában elektromos járművek alkatrészek és rendszerek gyártását tervezi. A vállalat február 26-ai bejelentése szerint 2032-ig több mint 230 millió dollárt fektetnek be az új létesítménybe és a közeli woosteri üzem bővítésébe.

Az új doveri üzem építése ez év közepén kezdődik, és a tervek szerint 2025 őszén fejeződik be. 2032-ig várhatóan 450 fejlesztő fog ott dolgozni, és további 200 új munkahely jön létre a woosteri Schaeffler-telephelyen. A projektet Ohio állam és a JobsOhio állami vállalat finanszírozza – közölte a Schaeffler. Az új helyszín jó infrastruktúrát kínál, és közel van az ügyfelekhez, beszállítókhoz és a Schaeffler már említett telephelyéhez, amely átviteli rendszerek gyártására specializálódott, és az elektromobilitás innovációs központjaként szolgál.

A német Schaefflernek az Egyesült Államok Dél-Karolina, Missouri és Connecticut államaiban is vannak gyárai – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink