Beszállítók Új tulajdonoshoz került a Bosal ACPS divíziója

Új tulajdonoshoz került a Bosal ACPS divíziója

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.28 11:11

Új tulajdonoshoz került a Bosal ACPS divíziója

A kipufogórendszereket és vonóhorgokat is kínáló Bosal autóipari beszállító 2017 óta szeretné újrastrukturálni saját vállalatszerkezetét. Úgy néz ki, ez januárban sikerült is, azóta már új nevet is kapott a magyar vállalat.

Hirdetés

Az autóipari kipufogórendszerek, katalizátorok és vonóhorgok globális beszállítója, a Bosal-csoport januárban bejelentette, eladja Automotive Carrier and Protection Systems üzletágát (ACPS divízió), illetve vontatórendszerekkel foglalkozó részlegét a TowerBrook Capital Partners transzatlanti befektetési tanácsadó cégnek.

A Bosal ezt követően megszilárdíthatja anyagi helyzetét, továbbá többet fektethet magüzletébe, a kipufogórendszerek divíziójába.

Az ACPS divízió Németországban, Magyarországon, Mexikóban, Franciaországban és Oroszországban rendelkezik gyártóegységekkel. A kecskeméti Bosal Hungary Kft. többek között vonóhorogrendszerek, tetőcsomagtartók és szélterelők készítésével foglalkozik.

– A Bosal ACPS divíziója piacvezető helyzetben van, melyet termékminőségének és innovációinak köszönhet. Az üzletvitel rengeteg potenciális lehetőség előtt áll, mondta el Ramez Sousou, a TowerBrook társalapítója és igazgatója. Kifejtette, hogy ambiciózus terveik vannak a technológiai innovációk, a partnerkapcsolatok és a felvásárlások felpörgetésére egyaránt.

A TowerBrookhoz került magyar vállalat új megnevezése ACPS Automotive.

A Bosal Hungary Kft. a 2017. évi beszámolója alapján 846 dolgozót foglalkoztat. A tavalyi nettó árbevétele meghaladta a 132 millió eurót (41 milliárd forint), ami 17 százalékos növekedést jelent az előző évi eredményekhez képest.

Kiemelt Partnereink