Beszállítók Új fejezetet nyit Miskolcon a Bosch gyártócsarnoka

Új fejezetet nyit Miskolcon a Bosch gyártócsarnoka

autopro.hu/Sz.N. | 2021.06.24 17:19

Új fejezetet nyit Miskolcon a Bosch gyártócsarnoka

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

A Bosch Power Tool Kft. egyedülálló beruházást valósít meg Miskolcon, melynek keretében a helyi üzemének gyártási területe mintegy 20 ezer négyzetméterrel növekszik, és a legmodernebb technológiai színvonalú akkumulátorokat fogják szállítani a saját kéziszerszám és elektromos kerékpár üzletágaik számára.

Az üzemátadó ünnepséget Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. miskolci egységének gyárigazgatója nyitotta meg, beszédében elmondta, hogy a német vállalatóriás életében is jelentős mértékű beruházással új fejezetet nyit a vállalat Miskolcon.

Európa-szinten egyedülálló üzem

Az infrastrukturális, technológiai és környezetvédelmi szempontból is egyedülálló központ működésének célja, hogy megkönnyítsék a mindennapi életet. Ez nem csak a végfelhasználókra értve igaz, hanem a munkavállalókra is, hiszen az Ipar 4.0 szemléletben létrehozott gyárban a dolgozók munkáját segíti a szoftvervezérelt működés, hamarosan pedig már automatizált járművekkel irányított megoldásokat is alkalmaznak. A miskolci üzem egyben európai akkumulátorgyártási kompetenciaközpontként is funkcionál, ahol a legyártott termékekből visszaszámítva, akár napi 40-50 ezer kézi szerszámgép gördül le a gyártósorokról.

A gyártócsarnok átadásán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: „Büszkeségre ad okot, hogy itt, Miskolcon van a Bosch Csoport legnagyobb kéziszerszámgép-gyára a világon. Az európai kontinensen egyedül itt gyártják a kézi szerszámokhoz szükséges akkumulátorokat és az itt használt technológiánál jelenleg nincsen modernebb a világon. Az itt előállított termékek világszínvonalat képviselnek."

Önmagán túlmutató beruházás

Hozzátette: a Bosch újabb beruházása 13,9 milliárd forintos értéket képvisel, amihez a kormány 3,4 milliárd forintos támogatást biztosított, és ezzel több ezer miskolci és Miskolc környéki ember munkahelye válik betonbiztossá.

Beszédében a külügyminiszter kiemelte, hogy a mostani beruházásnak önmagán túlmutató jelentősége van, mivel a német vállalat arra is figyelmet fordít, hogy a beszállítóláncait rövidítse. „Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy rendkívül sok magyar kis- és középvállalkozás kapja meg a lehetőséget arra, hogy a Bosch beszállítójaként tudjon tovább fejlődni, növelje az árbevételét és tudjon újabb munkahelyeket létrehozni" - közölte.

Kiemelt Partnereink