Beszállítók Tőzsdére készül a Schaeffler

Tőzsdére készül a Schaeffler

Biró Csongor | 2015.01.22 10:14

Tőzsdére készül a Schaeffler

A Schaeffler német autóipari beszállító óriás megszabadult 34 százalékos continentalos részesedésétől, hogy a cégstruktúra egyszerűsítésével előkészítse egy esetleges tőzsdére vezetését a német nagyvállalatnak.

A Herzogenaurachból irányított Schaeffler szóvivője megerősítette, hogy 2008-ban felhalmozott, mintegy 13 milliárd eurónyi Continental részesedést a tavalyi év végével egy szintén a Schaeffler család birtokában lévő vállalatba helyezték át. A főként gördülő- és siklócsapágyakat, tengelykapcsolókat gyártó Schaeffler 16 milliárd eurós kölcsönt vett fel még 2008-ban, hogy felvásárolja a Continentalt. Az üzlet akkor a gazdasági válság elterjedése miatt meghiúsult. A Schaeffler azóta részben rendezte adósságát, de a korábbi 90 százalékos részesedését 46 százalékra csökkentette a Continentalban. A szóvivő elismerte, hogy tőzsdei bevezetésre készülnek, hangsúlyozva, hogy a kezdeti nyilvános ajánlattétel (IPO) egy a sok lehetőség közül.

Bütykös tengelyű állítómű

A Schaeffler csoport Szombathelyen LuK tengelykapcsolók, Debrecenben FAG csapágyak gyártásával, Budapesten pedig INA és FAG termékek forgalmazásával, azok műszaki tanácsadásával foglalkozik. Három magyarországi telephelyén összesen mintegy 2300 munkavállalót foglalkoztat.

Kiemelt Partnereink