Beszállítók További kétszáz német állást szüntet meg a Bosch

További kétszáz német állást szüntet meg a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2022.03.10 11:23

További kétszáz német állást szüntet meg a Bosch

Fotó: Bosch Pressroom

Korábban már több százas nagyságrendben szüntetett meg állásokat a Bosch a bühli telephelyén, ám további több mint kétszáz munkahelyet szándékozik megszüntetni a következő években. A társaság ugyanakkor el akarja kerülni a működési okok miatti elbocsátásokat.

A Bosch 2025 végéig 230 főállást szüntet meg Bühl/Bühlertal telephelyén. A társaság legfrissebb bejelentése szerint az elmúlt hónapokban már hasonló mennyiségben szüntettek meg állásokat például a korengedményes nyugdíjazással, vagy egyszerűen az álláshelyeket nem töltötték be.

Ennek ellenére a cégvezetés megállapodást kötött az üzemi tanáccsal, melynek értelmében 2025 végéig kizárják a működési okokból történő elbocsátásokat. A tájékoztatás szerint jelenleg 3500-an dolgoznak a telephelyen, ahol többek között hőszabályzó rendszereket és ülésállítókat gyártanak.

Elektromos átállás

2025-től új e-bike motorok összeszerelése lesz a bühli gyár feladata, az ablakemelők gyártását viszont áthelyezik. A telephelyen található az elektromos hajtások divízió székhelye. A kereskedelmi üzem vezetője, Ulrich Vogel szerint a helyszín iránti egyértelmű elkötelezettséget, valamint az alkalmazottak jó és tisztességes munkáját emelte ki.

A cég korábbi információi szerint 2025-ig mintegy 700 főállást kellene társadalmilag felelős módon megszüntetni. Korábban a szakszervezet és az üzemi tanács ezer olyan munkahelyről beszélt, amelyet külföldre kellene áthelyezni – írja az Automobilwoche.

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch Csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink