Beszállítók Töltős céget vásárolt a Siemens

Töltős céget vásárolt a Siemens

autopro.hu/P.B. | 2023.08.25 09:22

Töltős céget vásárolt a Siemens

Fotó: Siemens Press

A Siemens és a Heliox megállapodást írt alá arról, hogy a Siemens felvásárolja a holland céget. A vállalat beépítené portfóliójába a Heliox nagy teherbírású elektromos járművekhez, például teherautókhoz és buszokhoz készült töltési megoldásait.

Hirdetés

A társaság közleménye szerint az egyesülés kiterjeszti a Siemens piaci hatókörét is, elsősorban Európában és Észak-Amerikában, miközben javítja a teljesítményelektronikai képességeit. A Heliox mintegy 330 alkalmazottjával 2017 óta épített töltőállomásokat a buszflották számára – az amszterdami és a glasgow-i telephelyek a legnagyobbak Európában.

A Heliox töltőit kifejezetten a nagy igénybevételnek megfelelő követelményekhez fejlesztették ki. A 2019-ben elindított akkumulátoros SprintCharge állomás például az áramszedőtől függően támogatja a buszokat az ultragyors töltések fokozásával a hálózat megszakítása nélkül. Legutóbb a Heliox konzorciumot indított azzal a céllal, hogy hasonló, hálózatra érzékeny töltési központokat hozzon létre a flották számára.

Matthias Rebellius, a Siemens igazgatótanácsának tagja az akvizíció hírét kommentálva elmondta, hogy „digitalizációs és szoftveres potenciált látnak az energia- és depómenedzsmentben és szolgáltatásokban”.

A tranzakció a szokásos hatósági jóváhagyáshoz kötött, utána a Heliox a Siemens eMobility divíziójának részévé válik, amely a Siemens Smart Infrastructure-hoz tartozik. A tranzakció értékéről vagy a jövőbeni kezelésről további részleteket még nem hoztak nyilvánosságra – derül ki a Siemens közleményéből.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink