Beszállítók Számos üzemét zárná be Németországban a Continental

Számos üzemét zárná be Németországban a Continental

autopro.hu/P.B. | 2020.09.30 15:19

Számos üzemét zárná be Németországban a Continental

Fotó: Continental Press Releases

Számos német üzemét zárja be Continental a közeljövőben, ez összesen tízezernél is több német dolgozót érint. Összességében a Continental telephelyeinek közel harmada érintett az átalakítási tervekben, a mostani átalakítások 30 ezer ember munkáját érintik, de a változásoknak nincsen magyar vonatkozása.

Hirdetés

Az autóipar globálisan nehéz helyzete miatt a Continental összesen 30 ezer dolgozójától fog megválni 2021 végéig a tervek szerint. A megszűnő állások közel fele, 13 ezer munkahely Németországban található, és többek között az aacheni gumiabroncsgyár bezárására is sor fog kerülni. A Continental vezetősége szerdán tárgyalt ezen lépésekről, de az átalakítási tervek már korábban is napirenden voltak.

A Continental közleménye szerint az említett aacheni üzem mellett Bajorországban a Regensburgban, Nürnbergben és Ingolstadtban található üzemek, míg Hessen tartományban a karbeni gyár zárhat be. Emellett több külföldi gyár is bezárhat, többek között Olaszországban és az Egyesült Államokban.

Megkérdeztük a Continental magyar képviseletét, válaszuk szerint a jelenlegi átalakítások egyetlen magyar munkahelyet sem érintenek.

Tüntetnek a leépítések ellen

Hannoverben kedden közel kétezren tüntettek a Continental leépítési tervei ellen. A szakszervezetek vezetője, Michael Vassiliadis azzal kritizálta a vállalatot, hogy egy német mintavállalat nem dönthet úgy, hogy felhagy a társadalmi felelősségvállalással, ami eddig kivezette az országot a válságból – írja az Automobilwoche.

Korábban az autopro.hu is beszámolt róla, hogy Hubertus Heil, német munkaügyi miniszter is keményen kritizálta a Continentalt a leépítési tervei miatt.

Kiemelt Partnereink