Beszállítók Stratégiai megállapodást kötött az SMR Hungary és a kormány

Stratégiai megállapodást kötött az SMR Hungary és a kormány

autopro.hu | 2015.10.27 14:40

Stratégiai megállapodást kötött az SMR Hungary és a kormány

A magyar kormány a személyautó visszapillantó tükörrendszereket gyártó SMR-csoport magyarországi vállalatával kötött stratégiai megállapodást.

Újabb meghatározó gazdasági szereplővel kötött megállapodást Magyarország Kormánya, amelynek célja a globális autóipari beszállítóval, az SMR Hungary-vel kialakított partneri viszony megerősítése, valamint a vállalat bevonása a magyar gazdaság teljesítményének és versenyképességének fejlesztésébe. Az elmúlt öt évben a magyarországi SMR tevékenységét számos szakmai díjjal jutalmazták, kiemelkedő növekedési mutatókat produkált nemzetgazdasági szinten és a Samvardhana Motherson Group (SMG) globális cégcsoporton belül is.

Az SMR Hungary – és jogelődje – 20 éve van jelen az országban, Mosonmagyaróváron és Mosonszolnokon működtetett gyáregységeiben közel 1600 saját munkavállalót foglalkoztat. Az SMG lökhárító elemek és alkatrészek előállítására specializálódott divíziója, a Samvardhana Motherson Peguform (SMP) mintegy 31 milliárd forintos beruházás keretében egy lökhárítógyártó üzemet hoz létre Kecskeméten, valamint az SMR a mosonszolnoki visszapillantó tükör gyártó üzemét is bővíti. A két fejlesztés összesen 450 új munkahelyet teremt Magyarországon.

A stratégiai megállapodás az SMR további magyarországi terjeszkedésének támogatása mellett kiterjed a vállalat kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének ösztönzésére is, amelynek kulcsfontosságú tényezője a hazai felsőoktatási intézményekkel való együttműködés. A képzés-oktatás terén továbbá hangsúlyos szerepet kap a középiskolai duális képzési rendszerbe való bekapcsolódás és a tanműhelyek létesítése. Az SMR aktív szerepet vállal a magyar gazdaság élénkítésében azzal, hogy számos hazai beszállítót integrál ellátási láncába prémium kategóriás autógyártók kiszolgálására.

Kiemelt Partnereink