Beszállítók Poppe+Potthoff Hungária: kapacitásbővítés és forgalomnövekedés

Poppe+Potthoff Hungária: kapacitásbővítés és forgalomnövekedés

Mester Nándor | 2013.07.25 07:55

Poppe+Potthoff Hungária: kapacitásbővítés és forgalomnövekedés

Hét új projektet indított a közelmúltban ajkai telephelyén a Poppe+Potthoff Hungária Kft (P+P). A csőgyártásra szakosodott társaság közel négy milliárd forintos kapacitásbővítést hajtott végre, jövőre 30 százalékos forgalomnövekedést tervez.

Az év elején indított projektekben hét különböző motorhoz gyárt nyomócsöveket, illetve csővezetéket a német cég magyarországi leányvállalata. A projektek tovább erősíthetik a társaság beszállítói pozícióit és az autóipar mostani általános visszaesésével szemben náluk jelentősen növeli a bevételt - közölte lapunkkal Gellén László gazdasági ügyvezető.

P+P gyár Ajkán

A kft. tavaly még 4 százalékos bevételcsökkenést könyvelt el, de idén várhatóan már 40 millió euró áll ezen a soron, ami magasabb érték, mint a megelőző két évben. Jövőre további 30 százalékkal lehet nagyobb a bevétel, ami a vezető szerint egyértelműen jelzi: visszaálltak a növekedési pályára.

A P+P pozícióit jelentősen javítja, hogy Magyarországon és közvetlen térségünkben az egyetlen olyan cég, amelyik úgynevezett hideghúzott, varratmentes, magas nyomást elviselő csöveket állít elő. "Plusz megrendeléseket kapott az anyacég, de kapacitás híján nem tudja mindet teljesíteni. Mi itt Ajkán is képesek vagyunk ilyeneket gyártani, így az a döntés született, hogy az anyacég csak a harmadáig viszi el a gyártási folyamatot, a hátralévő 70 százalékot mi végezzük el." - tájékoztatta a z Autoprót a vezető.

Gellén László Győrben és Pécsett folyatott közgazdasági tanulmányokat. A zöld mezős beruházás indítása óta részese az ajkai üzem sikereinek. Gyakorlatilag végig a gazdasági ügyeket vitte, jelenleg gazdasági ügyvezető a cégnél.

Az Ajkai Ipari Parkban lévő üzemben elért nagyobb bevétel hátországát javította a közelmúltban befejezett - uniós támogatású - négymilliárd forintos beruházás, amit a növekvő piaci igények miatt kezdtek el. Az összeg háromnegyedét saját forrásból teremették elő, a fennmaradó részt az Új Széchenyi Terv keretében kapott támogatás adta.

Mintegy 50 dolgozót vettek fel, illetve a négy milliárd forint túlnyomó (kb. 3,8 milliárd forint) részét eszközbeszerzésre fordították. Egyrészt robosztusabb, több tengelyes gépeket, másrészt munkafolyamatok integrálására képes gépeket állítottak be, vagyis technológiailag is megújult a géppark egy része.

Gellén László kitért arra is, hogy a bevétel szerkezetében folyamatosan növekvő arányt képvisel a nem személyautókhoz kapcsolódó rész. A több lábon állás jegyében a cég tudatosan elmozdul a haszongépjárművek, az erőgépek és a hajómotorok felé. Itt nagyobb a hozzáadott érték és a személyautókkal ellentétben növekvőben van a kereslet - fűzte hozzá.

A Poppe + Potthoff az autóipar számára saját fejlesztésű közös nyomócsöves alrendszereket és magas nyomású dízel befecskendező szerelvénycsöveket szállít. A befecskendező rendszerek területén vevője a Daimler, a Renault, a BMW, a Caterpillar, a Cummins, illetve Tier 2-es beszállítója a Delphi-nek is. A P+P tíz éve működik az Ajkai Ipari Parkban egy korszerű 16 ezer négyzetméteres ingatlanon.

Kiemelt Partnereink