Beszállítók Óriási divíziót hoz létre a Bosch a jövő autói számára

Óriási divíziót hoz létre a Bosch a jövő autói számára

autopro.hu/P.B. | 2020.07.24 14:21

Óriási divíziót hoz létre a Bosch a jövő autói számára

Fotó: Bosch Presse

Cross-Domain Computing Solutions néven új divíziót hoz létre a Bosch, ami a meglévő egységek összevonásával jön majd létre. A cél az, hogy a Bosch továbbra is piacvezető maradjon az autókhoz használt elektronikai eszközök területén. Az új divízió 2021-ben kezdi meg működését.

Az autók a mai világban változnak, egyre nagyobb szerepet kapnak bennük a szoftverek és az elektronika. A szakértők várakozásai szerint 2030-ra 15 százalékkal nő meg a szoftverek által vezért elektronika az autókban a mai felhasználáshoz képest – írja közleményében a Bosch. A német vállalat szeretné megőrizni vezető szerepét a területen, ezért 2021-től egy divízióban fogja össze a két területen dolgozó munkatársait.

2021-től a már meglévő és az új ügyfelek az elektronikai eszközöket és a szoftvereket egy forrásból szerezhetik be a Boschtól, ez pedig az új, 17 ezer embert foglalkoztató divízió, a Cross-Domain Computing Solutions lesz. Az új divízió nagyjából negyven üzemet foglal majd magába, összesen húsznál is több országból.

Ez a jövő

Már ma is jellemzően 100 millió sornyi kódot tartalmaz egy új autó, ezért csak olyan cégek tarthatják a lépést a korral, amelyek együtt kezelik az elektronikát és a szoftvereket – mondta az új divízióról Dr. Stefan Hartung, a Bosch vezetőségének tagja.

Az új divízió létrehozásával a konkrét célok közé tartozik, hogy egyszerűbb legyen a Bosch mérnökeinek dolga azzal, hogy egy egységben dolgoznak az elektronikával és a szoftverekkel foglalkozó szakemberek. Így egy egységben készülhetnek a vezetői asszisztens programok, az autonóm járművekhez gyártott szoftverek vagy a hajtásláncok.

A Bosch közleményében leírja, hogy míg tíz éve jellemzően 10 millió sornyi kódot tartalmaztak az új autók, addig egy önvezető autó 300 és 500 millió sor közötti kódot tartalmaz. Ez kinyomtatva nagyjából 18 ezer A4-es oldal lenne. Az új divízió az autók digitalizációjának megkönnyítését szolgálja.

Kiemelt Partnereink