Beszállítók Olcsóbbá teszi a Toyoták akkucseréjét a Bosch

Olcsóbbá teszi a Toyoták akkucseréjét a Bosch

autopro.hu/V.M. | 2023.10.26 14:21

Olcsóbbá teszi a Toyoták akkucseréjét a Bosch

Fotó: Bosch

A Bosch olyan javítókészletet fejlesztett ki, amivel egyes Toyota és Lexus hibrid modellek akkumulátorait erőforráshatékony módon lehet javítani, anélkül, hogy szükség lenne az egész akkumulátor cseréjére.

Hirdetés

Az idő előrehaladtával az elektromos autók akkumulátormoduljai elhasználódnak vagy tönkre mennek, ezzel csökkentve a teljes magas feszültségű akkumulátor kapacitását. Mikor az energiatároló-képesség túl alacsony szintre esik, sokszor az egész akkumulátort kicserélik, ami nagy költséggel jár. Alternatíva az egyes modulok cseréje, azonban ezzel fennmarad az ismételt meghibásodás veszélye.

A Bosch olyan javítókészletet fejlesztett ki, amivel mindegyik modul kicserélhető újra, miközben az akkumulátor többi része, például a ház és az elektronika a régi marad. Ez egy teljes körű javítást eredményez, mégis költség- és erőforráskímélő módon.

A modulok cseréjét azután lehet elvégezni, hogy a nikkel-fémhidrid akkumulátort kiszerelték a járműből. Ezután el kell távolítani a modultartó lapot és más komponenseket, amit követően már elvégezhető a modulok kicserélése – mindez anélkül, hogy típusspecifikus szerszámokra lenne szükség.

A Bosch egyelőre Németországban, most ősztől kezdve fogja forgalmazni a javítókészletét a Toyota Prius III, a Toyota Yaris és a Lexus CT 200h modellekhez. Várhatóan 2024 őszén a Toyota Auris-hoz tartozó javítókészlet is megkapja a német hatósági engedélyeket, ezután pedig a Bosch más európai országokban is forgalmazni kívánja a készleteket.

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch Csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink