Beszállítók Növeli termelési volumenét az Infineon

Növeli termelési volumenét az Infineon

autopro.hu/P.B. | 2021.03.23 11:18

Növeli termelési volumenét az Infineon

Fotó: Infineon

A német Infineon fokozza gyártótevékenységét Texas-ban található üzemében, hogy behozza a februári, szokatlanul hideg időjárás okozta leállások során kiesett bevételeit. A termelés felpörgetése találkozik a kereslettel is, az autógyártóknak továbbra is nagy szüksége van a félvezetőkre.

Az Infineon chipgyártó számára milliós kiesést okozott, hogy a Texas államban található austini üzemét le kellett állítania az Egyesült Államok déli részén ritkán tapasztalható hideg idő miatt. A kiesést be akarja hozni a vállalat, ezért most fokozza a termelését az amerikai gyárban.

A termelés felpörgetése találkozik az általánosan tapasztalható kereslettel, az autógyártók ugyanis még nem heverték ki az év eleji chiphiányt. Az Infineon március 19-én bejelentette München melletti központjában, hogy júniusra el kell érnie az addigra tervezett gyártási számait a cégnek.

A bejelentésben arról is szó esett, hogy a februári leállások miatt voltak olyan vásárlói a cégnek, akiket nem tudtak kiszolgálni, ezt a kiesést pedig egyszerre nem tudják kihozni a teljes kapacitáson zajló gyártás és a feszült piaci helyzet miatt.

Még nem realizálták a veszteségeket

Az austini leállás okozta veszteségek várhatóan a cég harmadik negyedéves számaiban látszódnak majd meg, így nyáron derülhet ki, pontosan mekkora kiesésről van szó. A cégnél több tízmillió eurós veszteséggel számolnak – írja az Automobilwoche.

Az egész éves számait tekintve az Infineon ugyanakkor ragaszkodik a leállások előtti tervéhez, úgy vélik ugyanis, hogy a folyamatosan magas kereslet miatt be tudják hozni a lemaradást.

Az Infineon számos európai országban rendelkezik üzemmel, köztük Magyarországon, Cegléden is van egy egysége a cégnek.

Kiemelt Partnereink