Beszállítók Nagy értékű játékot ajándékoz a Nemak a Mobilis Kiállítási Központnak

Nagy értékű játékot ajándékoz a Nemak a Mobilis Kiállítási Központnak

autopro.hu | 2015.09.23 14:15

Nagy értékű játékot ajándékoz a Nemak a Mobilis Kiállítási Központnak

Szeptember 25-én, a Kutatók éjszakáján avatják fel a legújabb műszaki játékot, melyet a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. ajándékoz a Mobilis Interaktív Kiállítási Központnak. A nagy értékű eszköz a vállalat szabadalmát, a Rotacast gravitációs kokilla öntészeti eljárást modellezi.

A Nemak Győr elkötelezte magát az oktatás támogatása mellett, elsők között vállalva szerepet Magyarországon a közép- és felsőfokú duális képzésben. A vállalat fontosnak tartja, hogy minél több pályaválasztás előtt álló diák kapjon kedvet a műszaki pályákhoz, hiszen térségünkben a járműiparnak szüksége van a jól képzett szakemberekre.

A Nemak és Mobilis hároméves szakmai együttműködés keretei között szeretnék közelebb hozni a járműipari szakmákat a gyerekekhez, melynek érdekében közös pályaorientációs programokat terveznek.

A Nemak és a Mobilis együttműködésének első állomásaként a Kutatók éjszakáján fogják átadni a látogatóknak azt a nagy értékű kiállítási eszközt, amely az öntész szakmát szeretnénk ezzel közelebb hozni a látogatókhoz, és megmutatni, milyen fejlett és izgalmas technológiával készülnek az öntvények napjainkban.

„A műszaki pályák biztos megélhetést nyújtanak hosszú távon is – különösen térségünkben, a járműiparban. Az anyagi biztonság mellett az is nagyon fontos szempont, hogy a gyerekek az érdeklődési körüknek megfelelő szakmát válasszanak, amiben később sikeresek lehetnek. Ez közös érdeke a gyerekeknek, a szülőknek, tanároknak – és a vállalatoknak is, hiszen a vállalatoknak a szakma iránt elkötelezett szakemberekre van szükségük.” – mondta David Toth, a Nemak Győr Kft. ügyvezető igazgatója.

Kiemelt Partnereink