Beszállítók MI-alapú flottaszervezési platformot készített a ZF

MI-alapú flottaszervezési platformot készített a ZF

autopro.hu/E.M. | 2022.08.29 11:21

MI-alapú flottaszervezési platformot készített a ZF

Fotó: ZF Press

Az egyedi járműadatokat kihasználva a ZF új flottaszervezési platformja, a Scalar a valós idejű, MI-alapú döntéshozatalt és flottaoptimalizálást a következő szintre emeli.

„A Scalar a kereskedelmi flották hatékonyságának új szintre való emelése érdekében olyan intelligens rendszereket hoz létre, amelyek az áruszállítási logisztika, valamint a személyszállítás teljes folyamatát elejétől a végéig összehangolják" – mondta Hjalmar Van Raemdonck, a ZF digitális rendszermegoldásokért felelős vezetője.

A Scalar egyik kulcsfontosságú építőköve a Bestmile flotta-összehangolási technológiájának integrálása. A platform másik nélkülözhetetlen eleme pedig a ZF több, mint 35 éves tapasztalata a flottakezelési megoldások területén. Az ezekre alapozott platform lehetővé teszi, hogy az ügyfelek hatékony, fix útvonalú, személyre szabott szállítási szolgáltatást hozzanak létre mind a homogén, mint a vegyes flották esetében.

Magas automatizáltság, kecsegtető lehetőségek

Becslések szerint az áruszállítási utak több mint 25 százaléka üresjárat, azonban a ZF platformjával ez is csökkenthető, hiszen a teljesen automatizálható Scalar biztosítja, hogy a megfelelő feladat a megfelelő járműhöz és a megfelelő időben legyen továbbítva. Ezzel hozzájárul a leginkább üzemanyagtakarékos útvonal kiválasztásához a flotta fenntarthatóságának támogatása érdekében.

A mesterséges intelligencia segítségével aktívan integrálódik és optimalizálódik a tervezés, az útvonalválasztás, a diszpécserszolgálat és az üzleti intelligencia is. Ez pedig lehetővé teszi a kivételes irányítási képességet és az emberi hibahatárok kiküszöbölését.

„A ZF páratlan képessége a gazdag haszongépjármű-adatok hasznosítására, egy világszínvonalú szervezési rendszerrel és a Scalar nyílt, dinamikus, moduláris platformjával kombinálva hatalmas lehetőségeket rejt magában" – nyilatkozta Van Raemdonck.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink