Beszállítók Megnyitotta akku kutatóközpontját az AVL

Megnyitotta akku kutatóközpontját az AVL

autopro.hu/P.B. | 2021.09.27 14:20

Megnyitotta akku kutatóközpontját az AVL

Fotó: AVL

Az AVL List Grazban átadta az új akkumulátor-innovációs központját. Az elektromos járművek nagyfeszültségű akkumulátorainak fejlesztése mellett a hangsúly az új hatékony termelési folyamatok létrehozásán, bevezetésén és érvényesítésén van a központban.

Az új, 1600 négyzetméteres épület az AVL eddig központja mellett épült, és célja, hogy a vállalat teljes, globális kompetenciájához nyújtson támogatást. Az akkumulátor innovációs központ (Battery Innovation Centre – BIC) nagy előnye, hogy a fejlesztés szoros összefüggésben zajlik majd a gyártástervezéssel és a gépgyártók ötleteivel – így sokkal kiforrottabb akkumulátorok születhetnek.

A központot az akkumulátorok széleskörű fejlesztésére tervezték. Az akkupakk- és a modulgyártás minden jelenlegi folyamata feltérképezhető a különböző állomásokon, amelyek közül néhány teljesen automatizált – írja az AVL a közleményében.

Függetlenül a cella típusától, a célfeszültségtől és az integrációs szinttől, lehetőség lesz a modulépítésének és az akkupakkok összeszerelésének lépései reprodukálására. A piacon jelenleg rendelkezésre álló összes cellatípust, a cellától a csomagolásig terjedő volumenben képes kezelni a központ, sőt, ezen túlmenően a BIC-ben akkumulátorok is előállíthatók az A-minták egyedi gyártásától a több száz elemből álló tételig, a meghatározott minőségi jellemzők teljes felügyelete mellett – írja az electrive.com.

A most átadott központ építése még 2018-ban kezdődött, és az osztrák állam, valamint az Európai Unió is támogatta a beruházást.

Kiemelt Partnereink