Beszállítók Magyar váltós járművekkel mentenek a franciák

Magyar váltós járművekkel mentenek a franciák

autopro.hu | 2013.11.22 11:00

Magyar váltós járművekkel mentenek a franciák

Az Oise Tűzoltó és Mentő Alakulat a Chambéry-ben megrendezett százhuszadik Francia Tűzoltó Kongresszuson, 2013. októberében mutatta be az új, harminckét méteres légi-platformos járművet.

Hirdetés

A Szentgotthárdon gyártott Allison 3200-as automata sebességváltóval egy Renault Premium 340.19D típusú járművet szereltek fel. A harminckét méteres karral és a beépített finn Bronto Skylift rendszerrel a járművet úgy tervezték meg, hogy minden típusú beavatkozáshoz alkalmazható legyen, a civil keresés-mentési feladatokhoz éppúgy, mint tűzoltáshoz.

Az Oise Tűzoltóságnak huszonhárom Allison automata sebességváltóval felszerelt járműve van, beleértve a három légi-platformosat is. A sofőröknek többé nem kell sebességváltással foglalkozniuk, helyette a vezetésre koncentrálhatnak, s mindkét kezüket a kormányon tarthatják.

– A sebességváltó segítségével történő manőverezés és könnyű használhatóság döntő tényezők voltak, mivel nehezen elérhető helyszíneken is szükség van az autókra – mondta el az Oise Tűzoltóság logisztikai vezetője, Regis Baujoin alezredes.

– A vállalatunk világszerte partnere a tűzoltóságoknak. Ez a nagy kihívásokat támasztó szektor kényelmet, biztonságot, kezelhetőséget és tartósságot követel, amit a mi váltóink meg is valósítanak – tette hozzá Manlio Alvaro európai marketing-igazgatója.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink