Beszállítók Leszállította egymilliomodik e-autó-töltőjét az ABB

Leszállította egymilliomodik e-autó-töltőjét az ABB

autopro.hu | 2023.01.30 17:23

Leszállította egymilliomodik e-autó-töltőjét az ABB

Fotó: ABB

Az ABB E-mobility bejelentette, hogy leszállította az egymilliomodik elektromosjármű-töltőjét, ami a legújabb mérföldköve a vállalat azon távlati céljának, hogy az intelligens és megbízható töltési megoldások folyamatos fejlesztésével lehetővé tegye a kibocsátásmentes jövőt.

Az elmúlt két évben, a több mint 85 piacon jelen lévő ABB E-mobility megduplázta termelési kapacitását a 2022-ben az olaszországi Valdarnóban 30 millió dollárból megvalósított, 16 ezer négyzetméter alapterületű, új gyártóüzemének beindításával. Az élvonalbeli gyártóüzem új mércét állított fel az ágazatban, mivel hét gyártósorának köszönhetően 20 percenként egy egyenáramú villámtöltőt gyárt, ami lehetővé teszi a vállalat számára, hogy folytassa az elmúlt években tapasztalt rendkívüli növekedést.

Az ABB E-mobility a valdarnói létesítményén kívül is folytatta globális terjeszkedését. Január elején a vállalat bejelentette, hogy megkezdi a gyártást az Egyesült Államokban található új gyártóüzemében, ahol a tervek szerint évente 10 ezer töltőt gyártanak majd nyilvános töltőállomások, iskolabuszok és járműflották számára. 2022-ben jelentősen növelte tulajdonrészét az ABB E-mobility a legnagyobb kínai töltésszolgáltató, a Chargedotban is.

Élenjáró fejlesztések

Frank Mühlon, az ABB E-mobility vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: „Az ABB E-mobility már régóta törekszik a kibocsátásmentes mobilitás jövőjének megteremtéséhez szükséges innovációk kifejlesztésére az EU első 50 kilowattos töltőjének 2010-es gyártásától kezdve a Terra 360 bevezetéséig, amely kevesebb mint három perc alatt 100 kilométer hatótávolságra elegendő energiamennyiséget képes biztosítani.”

„Miközben a kutatásba és fejlesztésbe történő folyamatos beruházásaink az e-mobilitás fejlesztése iránti folyamatos elkötelezettségünket mutatják, céljaink megvalósításához elengedhetetlen e megoldások globális, nagyléptékű szállítása. Szeretnék köszönetet mondani ügyfeleinknek világszerte a folyamatos együttműködésükért, amellyel hozzájárultak az egymilliomodik töltő leszállítását jelző mérföldkő eléréséhez.”

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink