Beszállítók Karantén a Samsung gödi gyárában a koronavírus miatt

Karantén a Samsung gödi gyárában a koronavírus miatt

MTI/autopro.hu | 2020.01.28 14:49

Karantén a Samsung gödi gyárában a koronavírus miatt

Fotó: MTI

A gödi Samsung gyár a koronavírus terjedése miatt munkába állás előtt karanténba helyezi és orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkező alkalmazottait, bár a céget érintően semmilyen járványügyi intézkedés nincs, közölte a Pest megyei város polgármestere.

Hirdetés

Balogh Gábor azt írta: a Samsunggal kötött megállapodás keretében azt a tájékoztatást kapta a cégtől, hogy már a múlt hét közepén felvették a kapcsolatot a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi részlegével, és minden tőlük telhető intézkedést bevezettek a megelőzésért.

A gyár arról is tájékoztatta, hogy a karanténon kívül fokozott fertőtlenítést vezettek be a közös helyiségekben, és a folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. A munkavállalók belső oktatáson vesznek részt, amelyen a megelőzés érdekében szükséges, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott higiéniai szabályokról kapnak tájékoztatást.

Az index.hu kedden úgy értesült, egyhetes otthoni munkavégzésre utasították a magyarországi Nokiánál azokat a dolgozókat, akik a közelmúltban Kínában jártak.

A WHO hétfőn mérsékeltről magas szintűre módosította a tüdőgyulladással járó új koronavírus nemzetközi veszélyességét. A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó nCoV-2019 influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. Hétfőig Kínában 80 halálos áldozata volt, a vírustól 14 országban 2794 embert fertőződött meg.

Kiemelt Partnereink