Beszállítók Jól megy az ipari digitalizáció egyik úttörőjének

Jól megy az ipari digitalizáció egyik úttörőjének

MTI | 2023.07.21 17:23

Jól megy az ipari digitalizáció egyik úttörőjének

Fotó: ABB

Jelentősen javuló negyedéves profitról jelentett a svájci ABB, az ipari digitális technológiák területén vezető globális vállalat.

A cég beszámolója szerint az adózott eredmény 906 millió dollárra nőtt a június végével záródott második negyedévben az előző év azonos időszakában elért 379 millió dollárhoz képest. Szakértői várakozások átlagában 873 millió dollár szerepelt.

A szakértők által inkább figyelemmel követett működési EBITA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkentés levonása előtti eredmény) 25 százalékkal, 1,43 milliárd dollárra emelkedett, meghaladta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 1,37 milliárd dollárt.

Az ABB negyedéves bevétele 13 százalékkal, 8,16 milliárd dollárra ugrott, felülmúlta a várt 8,13 milliárd dollárt. A második negyedévben az ABB rendelésállománya összességében 2 százalékkal, 8,6 milliárd dollárra csökkent. Ezen belül a második legnagyobb piacáról, Kínából a megrendelések 9 százalékkal estek, miközben nőttek a megrendelések a legnagyobb piacának számító Egyesült Államokból, illetve Indiából.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink