Beszállítók Jelentősen növelte Vitesco-részesedését a Schaeffler

Jelentősen növelte Vitesco-részesedését a Schaeffler

autopro.hu/V.M. | 2023.12.22 12:45

Jelentősen növelte Vitesco-részesedését a Schaeffler

Fotó: Schaeffler

A Schaeffler autóipari beszállítónak sikerült egy további 30 százalékát megszereznie a Vitesco Technologies-nak a felvásárlási folyamat részeként. A Schaeffler így immáron közel 80 százalékát birtokolja a hajtásrendszereket gyártó vállalatnak.

A Schaeffler októberben jelentette be, hogy fel kívánja vásárolni a Continental egykori hajtástechnológiai üzletágát, novemberben pedig a kettő vállalat képviselői megállapodásba foglalták az egyesülést.

A megállapodás részeként a Vitesco tulajdonosainak részvényenként 94 eurócentes ajánlatot tett a Schaeffler, amit december közepéig fogadhattak el. Az ajánlat lejártával a Schaefflernek a Vitesco egy további 30 százalékát sikerült megszereznie.

Az electrive.com beszámolója szerint a Schaeffler holding vállalata, az IHO már eddig is kicsivel kevesebb, mint 50 százalékát birtokolta a Vitescónak. A mostani részvényvételi procedúra január 5-i lezárultával a Schaeffler közvetlen módon körülbelül 30 százalékkal, összességében pedig már 79,82 százalékkal lesz jelen a Vitescóban.

Egy év múlva zárul a folyamat

A Schaeffler és a Vitesco 2024 utolsó negyedévére tervezett egybe olvadását egy úgynevezett integrációs bizottság vezényli le – ebben a kettő vállalat vezérigazgatói és más vezetői foglalnak helyet. Legkésőbb 2024 közepére a bizottság üzleti tervet dolgoz ki az egyé vált vállalat számára.

Az egyesüléstől különösen az elektromobilitási termékek területén várnak szinergiákat. A Schaeffler szerint az összeolvadást követően a vállalat mintegy 25 milliárd euró éves bevétellel és több mint 120 ezer munkavállalóval fog rendelkezni.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink