Beszállítók Ipari megoldások üzletágát is eladhatja a thyssenkrupp

Ipari megoldások üzletágát is eladhatja a thyssenkrupp

autopro.hu/B.A. | 2019.11.19 11:30

Ipari megoldások üzletágát is eladhatja a thyssenkrupp

A thyssenkrupp bejelentette, hogy megbízta a Citigroup-ot az ipari megoldások üzletág jövőjének felülvizsgálatával. Ez azért meglepetés, mert épp most zajlik a lift üzletág értékesítési folyamata.

Az ipari megoldások egyébként az év első három negyedévében 2,8 milliárd euró bevételt termelt, ami 6,9 százalékos emelkedés. Az egység értékével kapcsolatban az elemzői értékelések elég széles tartományban szórnak. A Citi tavasszal még azt mondta, hogy az ominózus üzletág 1,9 milliárd eurót érhet, de a Bank of America szerint csak 814 millió euró az értéke, a hitelállománnyal együtt. A Morgan Stanley szerint viszont ez az érték csak 220 millió euróra rúg.

Eladás és hitelállomány

Ez azt jelenti, hogy egy esetleges eladás nem csökkentené jelentősen a thyssenkrupp hitelállományát. Így az Erste Befektetési Zrt. úgy véli, hogy nem biztos, hogy az értékesítés lehet a legjobb megoldás. A részvényárfolyam jelenleg emelkedő trendben van, és éppen a 20-30 napos mozgóátlagokról próbál elrugaszkodni.

Három kérő

A Bloomberg információi szerint egyébként legalább három vállalat érdeklődik a thyssenkrupp liftüzletága iránt – számolt be korábban az autopro.hu. A nagy érdeklődés pozitív a vállalat számára. A thyssenkrupp eladósodottsága viszonylag nagy és a liftüzletág eladásából származó bevételt főleg a mérleg erősítésére használhatja a cég. A társaság autóiparai részlege egyébként nemrég ünnepelte azt, hogy húsz éve van jelen Magyarországon.

Nyitókép: instagram.com/thyssenkrupp/

Kiemelt Partnereink