Beszállítók Több kérője is van a thyssenkruppnak

Több kérője is van a thyssenkruppnak

autopro.hu/B.A. | 2019.11.13 13:50

Több kérője is van a thyssenkruppnak

A Bloomberg információi szerint legalább három vállalat érdeklődik a thyssenkrupp liftüzletága iránt. A nagy érdeklődés pozitív a vállalat számára.

Hirdetés

Akár árfelhajtó hatása is lehet, ha kialakul egy verseny a leválasztani tervezett üzletágért – állapította meg az Erste Befektetési Zrt.

3G Capital, Kone, Blackrock

A 3G Capital magántőke-alap is érdeklődik a cég lift üzletága iránt. A alap korábban olyan élelmiszeripari ügyletekkel ismertette meg magát, mint a Kraft és a Burger King megvásárlása. Most vevőként jelentkezett a thyssenkrupp lift üzletágára is. Eddig már számos vállalat tett ajánlatot az üzletágra, köztük a Kone finn liftgyártó cég, és a Blackrock, a világ legnagyobb vagyonkezelője is – számolt be hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt. Egyes információk szerint a japán Hitachi is érdeklődik thyssenkrupp legértékesebb üzletága iránt.

Csökkent az árfolyam

A thyssenkrupp árfolyama ma 1,6 százalékkal 13,18 euróra csökkent a déli órákra a frankfurti értéktőzsdén. Idén már 12,1 százaléknyi mínuszt szedett össze a német konszern. A thyssenkrupp eladósodottsága viszonylag nagy és a liftüzletág eladásából származó bevételt főleg a mérleg erősítésére használhatja a cég. A társaság autóiparai részlege egyébként nemrég ünnepelte azt, hogy húsz éve van jelen Magyarországon.

Épül a pécsi gyár

A vállalat budapesti kompetenciaközpontjában elektromechanikus „okos” kormányrendszerekhez fejlesztenek szoftvereket. Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készítenek. A vállalat Győrben futómű-összeszerelő üzemet, valamint egy Steel Service Center-t is működtet. Pécsett zajlik jelenleg egy motoralkatrész gyár építése, ahol nagyhatékonyságú vezérműtengely és elektromotor alkatrészeket állítanak majd elő.

Nyitókép: instagram.com/thyssenkrupp/

Kiemelt Partnereink