Beszállítók Így segít az ABB az elektromos autósoknak és Kimi Raikkönennek

Így segít az ABB az elektromos autósoknak és Kimi Raikkönennek

autopro.hu/K.Á. | 2020.03.21 16:20

Így segít az ABB az elektromos autósoknak és Kimi Raikkönennek

A Sauber hinwilli központja | Fotó: Sauber

Az ABB hivatalos globális technológia partnerként csatlakozott a motorsportra és a gépjárműiparra szakosodott Sauber Engineering AG-hez, a Sauber csoport tagvállalatához. A partneri együttműködés célja, hogy a két fél kiaknázza az e-mobilitásban és a karbonsemleges fejlesztési projektekben rejlő lehetőségeket.

Az ABB svájci-svéd multinacionális vállalat az együttműködés keretében csúcstechnológiás elektromosjármű-töltőállomást telepít a Sauber svájci Hinwilben lévő, 520 munkatársat foglalkoztató központjában, és a legmodernebb villámtöltési technológiát biztosítja a vállalat egyre növekvő számú, elektromos hajtású járművet használó kollégái számára. A töltőállomás energiaellátását a Sauber központja parkolójának tetejére épült napelempark biztosítja majd. Ez a naperőmű jelenleg az egyik legnagyobb ilyen létesítmény Svájcban.

Nem ma kezdődött az együttműködés

A Sauber csoport komoly múltra visszatekintő szakmai kapcsolatokat ápol az ABB-vel. E kiváló kapcsolatoknak köszönhetően az ABB frekvenciaváltói vezérlik a ventilátorok fordulatszámát a Sauber Aerodynamik legmagasabb technológiai színvonalú szélcsatornájában, amelyet a Sauber Motorsport Formula-1-es versenyautóinak a fejlesztésében is használnak. A Sauber csoport modern gyártóüzemében további műszaki együttműködést terveznek, amelynek keretében az ABB számos technológiáját kívánják alkalmazni.

Az 1970-ben alapított svájci Sauber Motorsport a Le Mans-i versenyek és a Formula-1 világában ugyanúgy megfordult. Nevet szerzett a Mercedes-Benz Silver Arrow modelljének modern kori újjáélesztésében. A vállalatot később a BMW vette meg, de szállítottak motort az Alfa Romeo, a Ferrari és a Honda számára is. Jelenlegi F-1-es pilótájuk Kimi Raikkönen finn autóversenyző az Alfa Romeo Racing színeiben.

Cél a karbonlábnyom-mentesség

A két fél az új partneri együttműködés révén a saját fenntarthatósági céljainak elérését kívánja elősegíteni. Az ABB a zéró kibocsátást célzó „Mission to Zero” kezdeményezésére összpontosít, míg a Sauber csoport arra törekszik, hogy csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást, és tevékenysége minden területén növelje az energiahatékonyságot.

Kiemelt Partnereink