Beszállítók Gyári Kumho abroncsok a Mercedes B-osztályra

Gyári Kumho abroncsok a Mercedes B-osztályra

Panker Gergő | 2013.12.05 08:17

Gyári Kumho abroncsok a Mercedes B-osztályra

A Kumho Tires nemrég bejelentette, hogy a G-osztályt érintő beszállítói egyezményt követően újabb megállapodást kötött a Mercedesszel, és novembertől gyári szerelésű abroncsokkal látja el a Mercedes-Benz B-osztályt.

A koreai székhelyű prémium abroncsokat gyártó vállalat elmondta, hogy a kecskeméti B-osztályra szerelt ECSTA HM KH31 típusú nagyteljesítményű keverékből készült gumiabroncsok javítják a kormányzást és segítenek a menetstabilitiás növelésében is.

Az új beszállítói megállapodással a gumigyártó szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatát a Mercedes-Benzzel. Az első megállapodás a két vállalat között még 2007-ben született az A-osztály abroncsainak szállításáról. Azóta a Kumho a német autógyártó Sprinter, Viano, Smart, Vito és G-osztály modelljeit is ellátja prémium gumiabroncsaival.

A Kumho a Mercedesen kívül a Vokswagen Golf és Jetta, a BMW Mini CJW és GP modelljeihez, a Chrysler Grand Cherokeehez, a Dodge Journey és Sebring modelljeihez, valamint a Fiat Freemonthoz szállított már abroncsokat.

Kiemelt Partnereink